Hlavní obsah

Na pražském Hořejším nábřeží bude kluziště, radnice také opraví hřiště

Foto: Getty Images

Praha (ilustrační foto).

Reklama

Praha 5 plánuje na hřišti na míčové sporty na Hořejším nábřeží v zimních měsících provozovat ledovou plochu pro veřejnost.

Článek

Její vybudování spolu s dalšími úpravami hřiště pro radnici za zhruba 36 milionů korun bez DPH provede firma PBW Group. Vyplývá to z věstníku veřejných zakázek. Součástí prací bude také rekonstrukce parku pro skateboarding nebo zahradní restaurace.

Praha 5 loni ledovou plochu provozovala v areálu základní školy v Jinonicích, dieselový agregát nutný pro provoz plochy však dopoledne vyrušoval děti při výuce a večer hluk z kluziště rušil okolní obyvatele. V nové lokalitě u řeky by s hlukem podle dřívějších vyjádření zástupců radnice neměl být problém.

Vysoutěžená firma podle zadání zakázky vymění stávající povrch hřiště pro míčové sporty tak, aby bylo možné na něm v zimě provozovat kluziště. „Dále dojde k výměně povrchu skateparku a mlatových cest. Součástí předmětu plnění veřejné zakázky je také umístění zahradní restaurace, příslušného zázemí a technického zázemí pro ledovou plochu - vše v lodních kontejnerech upravených pro daný účel,“ stojí ve věstníku.

V Praze 5 se v poslední době jedná o náhradě za zimní stadion Nikolajka, jehož majitelé oznámili, že v letošní sezoně sportoviště neotevřou. Minulé vedení radnice na magistrátu prosadilo, že město poskytne Praze 5 pozemky v Jinonicích pro vybudování objektu s ledovou plochou, který má uzavřený stadion dočasně nahradit. Výhledově pak předchozí rada plánovala ve spolupráci se soukromým investorem postavit nový trvalý stadion. Zástupci nového vedení městské části nedávno uvedli, že dočasné kluziště pro sportovní kluby i veřejnost plánují vybudovat co nejdříve a se záměrem nového stadionu se ještě musí podrobně seznámit.

Reklama

Doporučované