Hlavní obsah

Praha 10 odmítla žádost magistrátu na převzetí kulturního domu Barikádníků

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Radnice Prahy 10 nevyhoví žádosti magistrátu, aby přenechala hlavnímu městu kulturní dům Barikádníků. Rozhodli o tom na návrh opozičních ANO a TOP 09 jednomyslně zastupitelé městské části, již dříve to odmítla také rada.

Článek

Magistrát měl zájem poskytnout budovu divadlu Minor pro vytvoření kulturního centra, ale podle názoru vedení městské části se jedná o strategický majetek, kterého se radnice nechce zbavovat.

Radní hlavního města Hana Třeštíková (Praha Sobě) podle schváleného materiálu oslovila starostku Prahy 10 Renatu Chmelovou (Vlasta) s žádostí, aby radnice kulturní dům přenechala zpět hlavnímu městu. Podle radního Davida Kašpara (STAN) při tom vycházela z předchozích jednání, po kterých mu možnost vybudování centra divadla Minor přišla jako dobrý nápad.

Nepodařilo se mu však přesvědčit o tom koaliční partnery. Podle místostarosty Petra Beneše (Piráti) neobsahovala nabídka města slib zachování stávajícího programu a plán investic, takže radní města žádost odmítli. Dnes to na návrh opozičních zastupitelů Tomáše Peka (TOP 09) a Radmily Kleslové (ANO) potvrdili zastupitelé jako nejvyšší orgán městské části. „Ukázalo se, že území je z pohledu rozvoje městské části strategické a že by nebylo vhodné se jich zbavovat,“ řekl Kašpar. „Doufám, že ta diskuze nyní otevře vůli do kulturního domu Barikádníků skutečně investovat,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Doporučované