Hlavní obsah

Praha rozešle lidem do schránek zpravodaj o možnostech ekonomické pomoci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Pražský magistrát rozešle do všech pražských domácností zpravodaj s informacemi o možnostech pomoci při řešení energetické krize a vyšších výdajů způsobených inflací.

Článek

ČTK o tom informoval mluvčí Prahy Vít Hofman. Distribuce materiálu začne v pátek a magistrát ho plánuje doručit do zhruba 703 000 domácností. Výroba a distribuce město vyjde na 798 000 korun bez DPH, na základě tendru je zajistí společnost Česká distribuční.

V osmistránkovém zpravodaji se lidé dozví o možnostech podpory ze strany státu a města, pro koho je určena a jak o ni zažádat. „Stále se bohužel objevují lidé, kteří na pomoc mají nárok, ale zdráhají se o ni požádat nebo o ní nevědí. To by se podle mě mělo určitě změnit,“ uvedl dosluhující primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Informace lidé naleznou také na stránkách pomocprazanum.praha.eu.

Město loni schválilo balíček pomoci Pražanům určený pro samostatně žijící seniory, chudší domácnosti s dětmi a lidi zasažené vysokými náklady na bydlení a omezenými příjmy. Zahrnuje například odpuštění poplatků za stravné, školné a družiny nebo finanční příspěvek na výdaje spojené se získáním či udržením důstojného bydlení. Loni zastupitelé na pomoc přidělili 308 milionů korun, letos by na ni mělo jít dalších 514 milionů.

Reklama

Doporučované