Hlavní obsah

Pražští radní projednají ocenění Kubišové, stavbu domů či převzetí D1 do správy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Pražští radní dnes projednají udělení čestného občanství zpěvačce Martě Kubišové a houslovému virtuosu Václavu Hudečkovi.

Článek

Na programu jednání je rovněž výstavba bytových domů na Černém Mostě, úprava vyhlášky o konzumaci alkoholu na veřejných prostranství nebo revitalizaci Vrchlického sadů. Radní prodiskutují také převzetí části dálnice D1 na území metropole od státu do vlastnictví města.

Kubišovou Praha ocení za umělecký přínos české kultuře a zároveň za mimořádné činy spojené s osobním hrdinstvím v období invaze vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968 a v období normalizace. Ocenění za umělecký přínos dostane také Hudeček.

Vedení města prodiskutuje také výběr firmy, která postaví na Černém Mostě dva bytové domy. V obou je navrženo celkem 28 bytů. Cena výstavby je zhruba 113 milionů korun. Na programu zasedání je také obnova Vrchlického sadů, kdy město zahájí tzv. soutěžní dialog, ze kterého vzejde finální podoba parku a tramvajové trati, která je zde plánována.

Praha by se mohla začít starat o část dálnice D1 mezi jejím začátkem na Chodově a Pražským okruhem. Silnici by městu bezplatně darovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a mohla by se tak v tomto úseku stát buď místní komunikací, nebo silnicí druhé či třetí třídy.

Reklama

Související témata:

Doporučované