Hlavní obsah

Řidiče v Praze čeká na podzim téměř 50 dopravních omezení

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Řidiče v Praze čeká na podzim téměř 50 dopravních omezení. Důvodem jsou opravy silnic a křižovatek, ale také kanalizace, plynovodu nebo mostů. Práce, které způsobují dopravní omezení, jsou z velké části již zahájeny.

Článek

Mezi významná omezení patří oprava Barrandovského mostu, opravy ve vytížené Kbelské nebo oprava ulice Jana Želivského na Praze 3. Vyplývá to z přehledu omezení zhotoveného Technickou správou komunikací (TSK), který má ČTK k dispozici.

V ulici Jana Želivského bude až do 31. října v každém směru uzavřen jeden jízdní pruh, a to sice v oblasti před a za Basilejským náměstím. Řidiči budou muset kvůli opravě komunikace jezdit pouze jedním pruhem v každém směru.

Drobná omezení řidiče čekají také kvůli výměnám přístřešků MHD. To se týká například Plzeňské ulice na Praze 5 v úseku od Holečkovy k ulici Podbělohorská, a sice 21. září do 4. října, Bohdalecké ulice ve směru do Vršovic od 5. do 18. září a na přelomu září a října také Argentinské ulice na Praze 7.

Částečně bude do 9. září omezen také průjezd křižovatkou Průmyslové ulice s Černokosteleckou, kterou silničáři opravují. Uzavřena ve směru z Petrovic na Háje bude do konce září kvůli úpravě křižovatka ulic Výstavní a Exnárova na Jižním Městě. Automobily tu projedou pouze jedním pruhem. Opravy pokračují také v Hloubětíně na křižovatce Kbelské, Průmyslové a Poděbradské.

Na Kbelské v úseku mezi Novopackou a Kolbenovou pokračuje oprava železničního mostu a řidiči musí zpomalit kvůli zúžení jízdních pruhů. Oprava kanalizace komplikuje provoz v Jaromírově ulici v Nuslích nebo na Poděbradské v úseku mezi ulicemi U Elektry a Nademlejnská. V Chlumecké v Praze 14 a Mírového Hnutí na Praze 11 komplikují provoz opravy podchodů.

Do konce září jsou naplánovány práce na rekonstrukci Barrandovského mostu, kde je provoz omezen ze čtyř na tři jízdní pruhy v každém směru a v souvislosti s tím je zúžena Strakonická před Lihovarem.

Reklama

Doporučované