Hlavní obsah

Kladno má stále zájem o nákup hotelového areálu La Park, pokračuje v jednáních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Kladno má stále zájem o nákup hotelového areálu La Park, chce, aby sloužil všem obyvatelům města. Původně plánovaná březnová dražba, při níž měla být vyvolávací cena 3,5 milionu korun, se nekonala.

Článek

Hotel La Park stojí na okraji Kladna nedaleko městského komplexu sportovišť. „Byť byla původně zamýšlena dražba tohoto pozemku i se zchátralou nemovitostí, rozhodli jsme se odkoupit pohledávky a podnikáme všechny kroky, aby se město stalo novým majitelem,“ řekl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). Podle mluvčího radnice Víta Herala se zatím nedá předjímat, kdy by se měla koupě uskutečnit.

Stav objektu bude vyžadovat rozsáhlou rekonstrukci, která by vyšla řádově na desítky milionů korun.

Záměr získání hotelu do majetku města podporuje podle primátora řada obyvatel Kladna. Pro je také opoziční ODS, podle zastupitele Lukáše Hanese (ODS) by v areálu mohla být plovárna, výletní restaurace i menší dům s pečovatelskou službou. V hotelu se v minulosti konaly svatby, školení a další akce.

Reklama

Související témata:

Doporučované