Hlavní obsah

Mladá Boleslav příští rok rozšíří parkovací zóny o oblast kolem Vančurovy ulice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Mladá Boleslav ve druhé polovině příštího roku rozšíří parkovací zóny na další oblast města.

Článek

Nový dopravní režim začne platit v části ulic Vančurova a Zahradníkova a v ulici Jana Augusty, Kezeliova a Kalefova. Rozhodli o tom v pondělí radní města. ČTK tom informovala mluvčí magistrátu Šárka Charousková.

„Zavedení parkovacích zón plánuje magistrát od roku 2017, doposud se je ale nepodařilo projednat a zavést ve všech částech města. Přípravy zbrzdilo částečně i období covidu, zavedení změn totiž předchází diskuze mezi vedením města a občany v oblasti,“ uvedla mluvčí.

Parkovací zóny už město zavedlo například v částech Slovanka, Staré Město nebo Kolonie. V okolí Vančurovy ulice, kde je 65 domů, bude 148 legálních parkovacích míst, uvedl magistrát na webu. „Změna dopravního režimu v oblasti kolem Vančurovy ulice se připravuje již dlouhou dobu a narážela na nejednotné názory obyvatel na navrhované úpravy. Každopádně problémy s parkováním se v této oblasti stupňují a stále více lidí podporuje zavedení regulace,“ uvedl magistrát. K parkování využívají lokalitu například řidiči, kteří míří k soudu, nebo návštěvníci parku Štěpánka.

Součástí úprav má být zjednosměrnění Vančurovy ulice od Zahradníkovy ulice po výjezd na křižovatce s ulicí Na Celně. „Zde budou vytvořena parkovací místa pouze na straně přilehlé k zástavbě. Tato komunikace se tak stane sběrnou pro výjezdy a vjezdy z jednosměrných ulic Jana Augusty, Kezeliova a Kalefova. V těchto ulicích, stejně jako ve Vančurově ulici, bude platit zóna s dopravním omezením,“ popisuje magistrát na webu. Lidé s trvalým bydlištěm v oblasti budou mít nárok na parkování jednoho auta zdarma. Zda a za jaký poplatek budou mít rezidenti nárok parkovat více vozů, zatím není jasné.

K zónám s regulací parkování by se měla jako další zařadit například oblast kolem Dukelské ulice a šesté brány do závodu Škoda Auto. Přesný termín zatím není znám.

Přehled o zpoplatněných parkovacích místech včetně cen v Mladé Boleslavi je k dispozici na webu.

Reklama

Doporučované