Hlavní obsah

Stavbaři začnou v pondělí opravovat D4 mezi Mníškem pod Brdy a Kytínem

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Stavbaři začnou v pondělí opravovat strakonickou dálnici D4 mezi Mníškem pod Brdy a Kytínem v okrese Praha-západ. Práce potrvají do začátku listopadu. Řidiči musejí počítat s omezením dopravy.

Článek

Rekonstrukce 3,5 kilometru dlouhého úseku mezi 17. a 20. kilometrem D4 ve směru na Příbram bude stát 70 milionů korun. Zahrnovat bude opravu povrchu a odvodnění.

„Stavba dopravně inženýrského opatření je plánována od soboty odpoledne a samotná rekonstrukce přijde na řadu počátkem příštího týdne. Od pondělí začnou stavbaři budovat přejezd středového pásu na 16. kilometru, který bude sloužit k převedení provozu. Během jeho výstavby do 17. září budou řidiči jezdit dvěma provizorními jízdními pruhy v obou směrech,“ uvedl Martin Buček ze státního Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Následovat bude přestavba dopravního opatření na další etapu, kdy stavbaři začnou opravovat levou polovinu jízdního pásu na Příbram. Oběma směry se bude jezdit dvěma provizorními jízdními pruhy v režimu 2+1/1. Dokončení levé části je plánováno do 1. října, kdy začne přestavba opatření na opravu pravé části vozovky za stejného režimu.

Jako poslední přijde na řadu oprava mimoúrovňové křižovatky, kdy se počítá také s omezením provozu. Bez omezení oběma směry by řidiči měli projet po D4 nejpozději v neděli 6. listopadu odpoledne.

Reklama

Doporučované