Hlavní obsah

Vlaky z Poříčan do Kolína a Nymburka nahradí od března do srpna autobusy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Od března do srpna letos nahradí vlaky Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) v úsecích Poříčany-Kolín a Poříčany-Nymburk kvůli opravě trati autobusy.

Článek

ČTK to sdělil mluvčí IDSK Oldřich Buchetka. Důvodem výluky jsou dlouhodobá modernizace a stavební úpravy, které státní Správa železnic plánuje provádět až do roku 2023.

Od 1. března do 31. srpna pojedou vlaky linky S1 pouze mezi Prahou a Poříčany. Na trase mezi Poříčany a Kolínem pak cestující přepraví náhradní autobusy, které budou jezdit v půlhodinových intervalech a budou zastavovat ve všech zastávkách. Mezi Českým Brodem a Kolínem dopravce přidá rychlou autobusovou linku s intervalem 30 minut v pracovních dnech a 60 minut o víkendech.

Ve špičkách pracovního dne ale budou mezi Prahou a Kolínem jezdit spěšné vlaky na lince R41. V Pečkách budou zastavovat rychlíky linky R9, která vede z Prahy přes Kolín do Brna. Linka má ve špičkách pracovního dne hodinový interval, o víkendech dvouhodinový.

Na trase z Poříčan do Nymburka se cestujících omezení dotkne pouze v některých týdnech, a to v termínech od 4. března do 22. dubna, od 22. května do 19. července a od 8. do 31. srpna. Některé vlakové spoje dálkové dopravy v těchto dnech pojedou odklonem přes Sadskou a Nymburk. Osobní vlaky integrované dopravy na této trati nahradí autobusy a cestujících se dotkne především delší doba dojezdu.

Správa železnic na koridoru z Prahy do Kolína opravuje trať v úseku Velim - Poříčany v délce 14,5 kilometru. Stavební práce začaly v červnu 2020. Náklady rozsáhlé modernizace činí zhruba 3,8 miliardy korun.

Reklama

Doporučované