Hlavní obsah

Dopravu v Lounech zřejmě zkomplikuje omezení kvůli stavbě dálnice D7

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravu v Lounech zkomplikuje od 12. června částečná uzavírka kvůli stavbě dálnice D7. Místostarosta Pavel Csonka (ČSSD), jenž má v gesci dopravu, míní, že problémy budou hlavně ve veřejné dopravě. Občany prosí o trpělivost.

Článek

„Dne 12. června dojde k částečnému uzavření mimoúrovňového křížení Louny-východ, z Loun na Prahu tímto křížením nebude možné vyjet,“ řekl ČTK Csonka. Uvedl, že se místní do hlavního města dostanou přes křižovatku Louny-západ. Opačným směrem se vozy do města dostanou. Místostarosta očekává, že omezení přinese problémy. „Z hlediska veřejné dopravy, kdy na autobusové nádraží spoje, které tam zajíždějí, budou muset projíždět přes intravilán našeho města,“ řekl Csonka.

Omezení v době stavby, která silnici I/7 přebuduje na dálnici, bude podle Csonky trvat asi 90 dní. Město by si přálo, aby se termín zhruba o třetinu zkrátil. Důvodem je, že se termín přestavby kryje s letními prázdninami, kdy lidé jezdí z Loun směrem na Prahu nejčastěji. Místostarosta upozornil, že se s omezením nebude krýt oprava kanalizace v ulici 28. října. Původně měla rekonstrukce trvat do srpna, stavební firma ale skončí dřív. „Budeme muset být tolerantní, ale všichni chceme, aby byla dálnice dokončena,“ dodal Csonka.

Budoucí přes 6 kilometrů dlouhý úsek dálnice D7 by měl být zpoplatněn. Starosta Milan Rychtařík (ANO) má za to, že pokud se tak stane, nákladní doprava nebude úsek využívat a bude jezdit centem města. Vedení samosprávy se ještě setká se zástupci Ministerstva dopravy a chce jednat o výjimce. Z prvního jednání podle Rychtaříka vyplynulo, že město výjimku mít nebude. „Uděláme všechno pro to, abychom trvalou výjimku získali. Pokud se nám to podaří, bude to velká sláva,“ řekl.

Dálniční úsek D7 u Loun chce Ředitelství silnic a dálnic otevřít na podzim. ČTK to řekla mluvčí státního podniku Dana Zikešová. Zároveň stavbaři pracují na úseku u Chlumčan. „Pokládáme asfaltové vrstvy na prvním kilometru levého jízdního pásu, probíhá těžba materiálu ze zářezu, práce na středové kanalizaci a výstavba všech mostních objektů,“ uvedla mluvčí. Přibližně 70 procent dálnice by mělo být v provozu od letošního prosince. Na prvních třech kilometrech dálnice ve směru od Prahy na Chomutov bude doprava vedena ve všech čtyřech jízdních pruzích. Od Mostu přes Smolnický potok bude obousměrný provoz sveden do jednoho jízdního pásu.

Reklama

Doporučované