Hlavní obsah

V Chomutově na návrh občanů upravili park pro venkovní cvičení

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Chomutovská radnice nechala na návrh občanů ve městě vybudovat fitpark pro seniory, dospělé a děti starší 14 let. Posilovací stroje navržené pro silové a relaxační cvičení se nacházejí mezi řekou Chomutovkou a Bezručovým údolím.

Článek

Park, jehož součástí je ještě hřiště na pétanque, navrhli místní pro financování z participativního rozpočtu. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí města Marie Heřmanová.

Fitness stroje jsou po dvou na pěti sloupech. „Takže si spolu cvičící mohou povídat, najednou si zde zasportuje až deset osob,“ přiblížila projektová manažerka z odboru rozvoje a investic Tereza Rödlingová. Pro starší občany je místo doplněno o lavičky s područkami a s ergonomií pro snazší usedání a vstávání. V parku přibyla také zeleň. V jeho okolí žijí senioři, nedaleko se nachází dům s pečovatelskou službou. „Cílem je udržet seniory co nejdéle vitální a fit. Hřiště je ale také zcela funkční pro trénink dospělých či starších dětí,“ doplnila Rödlingová.

Projekty vzešlé z návrhů občanů pro takzvaný participativní rozpočet, který nese název Společně tvoříme Chomutov, se realizují od roku 2017. Dokončeno bylo více než 40 projektů. Od 16. ledna 2023 přijímá město Chomutov další nápady od svých občanů do pátého ročníku. Příjem nových návrhů bude otevřen do 26. února 2023. Informace o projektu lidé najdou na webu www.naschomutov.cz nebo si mohou požádat o termín konzultace návrhu u koordinátorky projektu Terezy Rödlingové na telefonu 474 637 490, případně e-mailem na adrese t.rodlingova@chomutov.cz.

Reklama

Doporučované