Hlavní obsah

V Třešti se obnova bývalé školy na náměstí protáhne, i kvůli lepšímu zateplení

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Rekonstrukce bývalé školy na náměstí v Třešti na Jihlavsku se protáhne o několik měsíců, namísto o letních prázdninách skončí do konce letošního listopadu.

Článek

Jak ČTK řekl starosta Vladislav Hynk (KDU-ČSL), přispělo k tomu více okolností, včetně toho, že se město dodatečně rozhodlo nechat kompletně zateplit půdní prostor. Náklady na stavbu se zvýší asi o osm milionů korun zhruba na 78 milionů korun včetně daně. Do opravené budovy se nastěhuje základní umělecká škola (ZUŠ).

Základní umělecká škola v Třešti má zatím třídy ve vrchním patře radnice. „Předpokládáme, že se bude stěhovat na přelomu roku nebo k druhému pololetí,“ uvedl starosta. K prodloužení termínu stavby podle něj přispěly i problémy s dodávkami materiálu. Do navýšení ceny se promítly práce, které v projektu původně nebyly, jako je vybavení sálu nebo zateplení půdy. „Protože projekt se dělal v nějaké době a teď ta doba je trošku jiná a potřebujeme to udělat i příznivé k nákladům za energie,“ řekl Hynk.

Třípodlažní historickou budovu na náměstí T. G. Masaryka opustila střední škola kvůli úbytku žáků, prázdná byla asi deset let. Dům převzalo město a hledalo možnosti, jak ho využít. Dřív například zvažovalo přemístit tam radnici nebo vytvořit místo pro výstavy. Rekonstrukce budovy pro ZUŠ začala loni na podzim.

V opravené bývalé škole budou třídy základní umělecké školy ve dvou patrech. V přízemí, kde byla tělocvična a jídelna, vznikne sál pro 90 sedících diváků. Využívat ho podle dřívějších informací radnice bude škola i jiní pořadatelé akcí. V přízemí budovy budou tři komerční jednotky.

Zakázku na rekonstrukci bývalé školy na náměstí v Třešti podle věstníku veřejných zakázek dostala firma Starkon, smlouva byla uzavřená loni v září. Radnice ve věstníku už také informovala o schválených změnách včetně prodloužení termínu pro provedení těchto prací z 31. července na konec listopadu.

Reklama

Doporučované