Hlavní obsah

Ve Žďáru nad Sázavou začne firma v Jihlavské ulici bourat halu, kde povede silnice

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Žďáru nad Sázavou začnou stavbaři rozebírat halu s bývalou prodejnou koberců v Jihlavské ulici. Budova se zastavěnou plochou 1300 metrů čtverečních stojí v místě, kudy Ředitelství silnic a dálnic povede novou silniční propojku.

Článek

Demolice skončí v polovině března, stát bude skoro 1,9 milionu korun bez daně. Zakázku na odstranění budovy dostala firma Envipoint. Nejdřív bude halu vyklízet a vyndávat okna a dveře, následně budou její pracovníci rozebírat střechu. Poté ručně rozeberou opláštění budovy, které je z azbestu. Zbývající konstrukce by měla jít k zemi ve druhém březnovém týdnu, odstraněny budou i základové konstrukce. Odpadový materiál se podle ŘSD bude průběžně třídit.

Mezi výpadovkami ve směru na Brno a na Jihlavu se ŘSD chystá postavit silnici měřící tři čtvrtě kilometru, díky níž se sníží dopravní zátěž v navazujících městských ulicích. Podle webu ŘSD jde o stavbu v předpokládané hodnotě přes 100 milionů korun, která by mohla začít v letošním třetím čtvrtletí. Ředitelství se teď chystá požádat o vydání stavebního povolení a začne připravovat dokumentaci pro výběrové řízení na zhotovitele.

Po nové silnici budou auta jezdit okrajovou částí Žďáru nad Sázavou, uvolní vytíženou ulici Brněnská, jíž vede hlavní tah I/37. Plánovaná nová část silnice naváže na první úsek žďárského obchvatu v trase tahu I/19, který slouží od listopadu 2015. Měří 1,5 kilometru a propojuje výpadovou silnici na Nové Město na Moravě s výpadovkou na Brno.

Reklama

Doporučované