Hlavní obsah

Fakulta technologická zlínské univerzity připravuje vědecký festival Zažij vědu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Festival Zažij vědu se uskuteční 27. dubna. Půjde o třetí ročník, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí zlínské univerzity Tomáše Bati (UTB) Petra Svěráková. Festival je určen pro střední školy i veřejnost.

Článek

Odborníci odpoví návštěvníkům například na otázky, zda bude možné někdy na 3D tiskárně vytisknout funkční lidské srdce, jak se vyrábí pneumatika či co je jídlem budoucnosti. Festival nabídne 18 zážitkových workshopů, při kterých bude možné se seznámit s různých vědními disciplínami. Lidé si vyzkoušejí práci v laboratoři, naučí se rozpoznávat polymery, funkci 3D tiskáren a laserů.

„Lidé si často vědu představují jako něco tajuplného, nebo dokonce zbytečného. Chceme ukázat, že věda je užitečná pro všechny a že je běžnou součástí života každého z nás. A taky, že vědci jsou naprosto normální lidé a věda může být zábava,“ uvedl děkan fakulty Roman Čermák.

Festival se uskuteční v Laboratorním centru. Dopolední program bude určený středním školám, pro veřejnost je program odpoledne. Vstup je zdarma.

Reklama

Doporučované