Hlavní obsah

Festival Masters of Rock přivítá fanoušky z 30 až 40 zemí, vyprodaný ale nebude

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Mezinárodní festival rockové a metalové muziky Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku letos přivítá fanoušky z 30 až 40 zemí světa.

Článek

„Přijedou z mnoha evropských států, běžně jsou však mezi nimi i hosté z Argentiny, Austrálie, Mexika nebo asijských zemí. Na rozdíl od loňska festival nebude vyprodaný, návštěvnost se však může blížit hranici 20 tisíc lidí,“ řekl dnes ČTK ředitel pořádající agentury Pragokoncert Bohemia Jiří Daron.

Přehlídka se v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek uskuteční od 13. do 16. července. Za čtyři dny nabídne 19. ročník Masters of Rock na dvou pódiích vystoupení 80 kapel. „Návštěvníků bude letos o něco méně než na loňském vyprodaném ročníku, který byl dvakrát přeložený a až napotřetí to vyšlo. Takže v letošním roce, už teď můžu říct, nebude vyprodáno. Budou se prodávat vstupenky na místě, a dokonce po dlouhé době už jsou v prodeji vstupenky jednodenní,“ uvedl Daron. V minulých letech pořadatelé nabízeli pouze čtyřdenní permanentky.

Mezi hlavní hvězdy jednoho z největších tuzemských hudebních festivalů patří německá thrashmetalová skupina Kreator, nizozemští symfoničtí metalisté Within Temptation, švédská rocková stálice Europe a švédská skupina Amon Amarth, která hraje melodický death metal. Dále vystoupí například finská powermetalová kapela Sonata Arctica, všestranná finská zpěvačka Tarja Turunenová, australská hardrocková formace Airbourne nebo švýcarská folkmetalová skupina Eluveitie. Poprvé na festivalu zahraje mongolská kapela The Hu.

Prvních 15 tisíc fanoušků, kteří dorazí do areálu, se může tradičně těšit na dárek v podobě festivalového CD se skladbami vybraných účinkujících. Ani letos nebudou v programu chybět autogramiády účinkujících muzikantů. „Fanoušci při nich získávají podpisy na vinily, cédéčka, fotografie, plakáty a tak dále,“ řekl Daron.

Zájemci si podobně jako v minulých letech budou moci v pokladnách u obou vstupů do areálu s předstihem vyměnit vstupenku za kontrolní pásku na ruku. „Bude to možné den dopředu, tedy ve středu 12. července,“ doplnil Daron. Díky tomu se návštěvníci vyhnou frontám. Festivalový areál by se fanouškům měl poprvé otevřít ve čtvrtek 13. července v 11:00, o hodinu později zahájí hudební program na hlavním pódiu koncert italské heavymetalové skupiny Ironwill. Bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách festivalu.

Reklama

Doporučované