Hlavní obsah

Na náměstí ve Valašském Meziříčí se od pondělí změní režim dopravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Na náměstí ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku se od pondělí 28. března změní režim dopravy. Důvodem změny je obnova náměstí.

Článek

„Od pondělí 28. března dojde k přesunu prací do severní a východní části náměstí. Přístupy z ulic Poláškova a Mostní tak budou pro dopravu zcela uzavřeny. Vozidla nově projedou na náměstí ulicí Pospíšilova, kolem radnice a dál budou pokračovat přes ulici Komenského,“ uvedl Stanislav Havran z odboru komunálních služeb.

Prodejny a budovy v opravované části náměstí budou přístupné pro pěší. „Při pohybu po náměstí je však třeba dbát s ohledem na rozsah prací zvýšené opatrnosti,“ uvedl mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Kompletní obnova náměstí v centru města začala loni v červenci. „Povrchy budou kompletně z přírodních kamenů. Přibude zde fontána a časová osa. Po obvodu centrální plochy bude nově vysazeno také osm akátů a chybět nebudou ani ostrůvky zeleně s dalšími dvěma javory v jižní a se čtyřmi vyměněnými stromy v severní části náměstí,“ uvedl mluvčí.

Náklady na obnovu náměstí byly vyčísleny na 52 milionů korun. Náměstí je součástí městské památkové zóny, je dlouhé 110 metrů a široké přibližně 60 metrů.

Doporučované