Hlavní obsah

Plánované opravy silnice I/57 omezí dopravu v Bystřičce na Vsetínsku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Práce v kilometr dlouhém úseku začnou v pondělí 18. července, trvat by neměly déle než dva měsíce. V tiskové zprávě to dnes uvedla Lucie Trubelíková z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Článek

Náklady podle údajů uvedených na webových stránkách ŘSD přesáhnou 15,4 milionu korun bez DPH.

Stavbaři na průtahu obcí vymění povrch vozovky. „Po celou dobu budou řidiči Bystřičkou projíždět kyvadlově na semafory. Na tuto akci následně chceme navázat opravou silnice I/57 v úseku Valašské Meziříčí - Podlesí – Bystřička,“ uvedla Trubelíková. Silnice I/57 je páteřní komunikací spojující Opavu, Fulnek, Nový Jičín, Valašské Meziříčí a Vsetín s ukončením na hranici se Slovenskem.

V srpnu zahájí ŘSD hlavní stavební práce na přestavbě vytížené křižovatky silnic I/57 a I/69 ve Vsetíně. „Vybudujeme zde dvě nové křižovatkové větve frekventované křižovatky silnic I/57 a I/69. Cílem je zvýšení bezpečnosti v úseku, kde často dochází k nehodám s tragickými následky,“ uvedla Trubelíková. Stavba takzvané rampy Mostecká by měla být hotová v roce 2024.

Začátkem srpna plánuje ŘSD zahájit opravu silnice I/50 v úseku mezi vodní nádrží u Starého Hrozenkova na Uherskohradišťsku a státní hranicí se Slovenskem. „Přesný termín zahájení prací a související dopravní omezení řidičům včas sdělíme,“ uvedla Trubelíková.

Aktuálně ŘSD pracuje na opravě povrchu silnice I/49 ve Zlíně-Prštném. Jezdí se v jednom pruhu v každém směru. Práce začaly minulé pondělí a podle původních předpokladů neměly trvat déle než dva týdny. „Počasí nám zatím příliš nepřeje, dokončení prací se bohužel o několik dní posune,“ uvedla Trubelíková.

Do podzimu potrvá oprava mostu přes potok Sovík na silnici I/35 v Dolní Bečvě na Vsetínsku. Stavbaři dále zajišťují na silnici I/57 u Lidečka na Vsetínsku svah proti sesuvu, práce by tam měly skončit v listopadu. Pokračují i v rekonstrukci silnice I/55 v Kunovicích na Uherskohradišťsku nebo stavbě napojení průmyslové zóny Zlín na silnici I/49. Na silnici I/55 u Starých Hutí na Uherskohradišťsku budují opěrnou zeď a propustky. Všechna tato místa jsou s omezením průjezdná.

Na silnici I/55 mezi Tlumačovem a Otrokovicemi na Zlínsku dokončuje ŘSD v těchto dnech opravu povrchu vozovky. Tyto práce už provoz neomezují.

Reklama

Doporučované