Hlavní obsah

Rekonstrukce stanice v Rožnově může začít, Správa železnic vybrala zhotovitele

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Správa železnic (SŽ) vybrala zhotovitele rekonstrukce železniční stanice v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Stala se jím Společnost Rožnov, kterou tvoří firmy SWIETELSKY Rail CZ a EDIKT, nabídková cena činí 175,8 milionu korun.

Článek

Práce jsou plánovány od začátku srpna do května příštího roku. „Stavba bude zahrnovat nejen rekonstrukci kolejiště ve stanici Rožnov pod Radhoštěm, ale částečně i navazujícího traťového úseku ve směru na Valašské Meziříčí. Hlavním cílem projektu je především zlepšení podmínek pro cestující. V Rožnově vzniknou dvě nová nástupiště s nástupní hranou ve výšce 550 milimetrů nad kolejí pro pohodlný nástup do moderních vlaků. Přístup k vlakům bude po přechodu propojeném s oběma nástupišti,“ uvedl mluvčí Správy železnic Jan Nevola.

Nádražní budova bude přestavěna, zvýší se kapacita čekárny, vybudují se prostory pro odbavení cestujících a WC pro veřejnost. „Bezbariérový přístup bude nejen do budovy, ale také na toalety a na nástupiště. Pro informování nevidomých osob poslouží orientační hlasový majáček,“ uvedl mluvčí. Vznikne také nový přístupový chodník od konce Zemědělské ulice.

„Ke zvýšení komfortu cestování přispěje také možnost parkování přímo u nástupiště a nádražní budovy. Pro budoucí instalaci zabezpečovacího zařízení se postaví nový technologický objekt, který bude propojený se stávající nádražní budovou společným zastřešením. V takto vytvořeném průchodu na nástupiště z přednádražního prostoru budou umístěny stojany na kola hlídané kamerovým systémem,“ uvedl mluvčí.

Po dobu rekonstrukce nádražní budovy bude zajištěno fungování pokladny, čekárny a WC pro cestující v mobilních buňkách. „Na nezbytnou dobu bude zřízeno provizorní nástupiště. Zavedení náhradní autobusové dopravy se předpokládá pouze během letošního listopadu a prosince,“ dodal mluvčí.

Reklama

Doporučované