Hlavní obsah

Vsetínskou základní školu na Sychrově čeká rekonstrukce kuchyně a jídelny

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Vsetínskou základní školu na Sychrově čeká rekonstrukce pavilonu kuchyně a jídelny. Půjde o jednu z největších investičních akcí města letošního roku.

Článek

V rozpočtu města je na ni vyčleněno 40 milionů korun, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí radnice Jana Raszková. Stavební práce by měly začít v červenci a skončit na podzim. V kuchyni se připravuje denně kolem 500 obědů pro žáky, pedagogy a další strávníky.

„Rekonstrukci kuchyně a jídelny ZŠ Sychrov jsme plánovali již před dvěma lety, neboť jsme si byli vědomi toho, že stravovací provoz pocházející z počátku 80. let uplynulého století již nevyhovuje současným požadavkům. Úsporná opatření spojená s pandemií nemoci covid-19 však nakonec vedla k odložení celé akce,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka (STAN). „Vloni na podzim ale proběhla na Sychrově kontrola krajské hygienické stanice, která zjistila nedostatky týkající se stavu kuchyňské technologie, neudržovatelnost zastaralých spotřebičů a vybavení z hygienického hlediska, tedy nemožnost řádné dezinfekce, i nevyhovující celkový stav stavebních konstrukcí. Vzhledem k hrozícímu uzavření provozu jsme přistoupili k provedení dílčích úprav umožňujících alespoň dočasný provoz a zároveň začali ihned pracovat na přípravách celkové rekonstrukce,“ uvedl Pifka.

Rekonstrukce si vyžádá změnu dispozice dvou nadzemních podlaží pavilonu kuchyně i instalaci nové vzduchotechniky. V plánu jsou také nové vnitřní rozvody vody, kanalizace, elektřiny a plynu, kompletní obnova povrchů. Nebude chybět moderní vybavení kuchyně. Zateplí se také střecha, kterou zatéká. Vyměněny budou dveře a okna, počítá se s opravou fasády i rekonstrukcí nákladního výtahu.

Vsetínská radnice v uplynulých letech investovala do rekonstrukcí stravovacích provozů na dalších základních a mateřských školách. „Zatím posledními školami, které se dočkaly nových kuchyní a jídelen, byly v roce 2016 MŠ Benátky, o dva roky později MŠ Na Kopečku a v roce 2019 ZŠ Ohrada,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL). Výhledově čeká rekonstrukce kuchyní ještě školky v Rokytnici, Jasence a na Sychrově, také na Základní škole Rokytnice.

Reklama

Doporučované