Hlavní obsah

Řepka do vězení za falešné pornoinzeráty Erbové nepůjde, trest mu ale přitížil v dalším případu

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Řepka u soudu.

Reklama

Bývalý fotbalista i jeho partnerka Kateřina Kristelová si u odvolacího soudu v Brně vyslechli nové tresty.

Článek

Odvolací soud v Brně rozdal nové tresty Tomáši Řepkovi a jeho přítelkyni Kateřině Kristelové v případu falešných erotických inzerátů se jménem jeho bývalé partnerky Vlaďky Erbové. Řepka si má odsloužit 300 hodin obecně prospěšných prací, zatímco Kristelová dostala tři měsíce s podmínkou na jeden rok. Původně přitom bývalému fotbalistovi hrozilo půl roku ve vězení a jeho partnerka měla zaplatit pokutu 50 000 korun.

„Ve třech případech ze strany Řepky a jednom ze strany Kristelové došlo k poškození osobního práva Erbové-Bahenské. Jednání nejde bagatelizovat, nejde o špatný vtip. Naplnili po objektivní i subjektivní stránce porušení cizích práv, Řepka ve všech třech případech, Kristelová v prvním. A to ve spolupachatelství,“ uvedla soudkyně Halina Černá při zdůvodňování rozsudku.

Řepkovy problémy se zákonem nejsou v poslední době ničím mimořádným. Nejprve byl v roce 2015 za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky odsouzen k patnáctiměsíční podmínce.

Jenže během ní se o rok později znovu dostal do konfliktu se zákonem. Porušil totiž zákaz od soudu. Nově byl pak odsouzen k dvouleté podmínce a musel navíc zaplatit devět tisíc korun.

A letos odešel od soudu s dalším trestem. Tentokrát za to, že neplatil alimenty na svého syna, na kterého dlužil podle rozsudku přes 219 tisíc korun. Soud mu kvůli tomu nařídil odpracovat 180 hodin obecně prospěšných prací a během nich dluh uhradit.

Soudkyně sice Řepku varovala, aby se tomuto trestu nevyhýbal, ale nepomohlo to.

„Den před vynesením rozsudku bylo naopak zjištěno, že obžalovaný doposud vykonal toliko 28,5 hodiny. Začal pracoval 23. 7. 2018, naposledy pracoval dne 12. 8. 2018 a poté odcestoval na zahraniční dovolenou. Od té doby se neozval,“ uvedla soudkyně Hana Bartoňová.

Když pak Řepku odsoudila na půl roku vězení, neovlivnilo už výši trestu ani to, že fotbalista během líčení činu litoval a bývalé manželce se za zveřejnění erotických inzerátů omluvil.

Naposledy pak pražský soud řešil případ, ve kterém je Řepka obžalován, že za milion korun prodal své dlouholeté známé ze severu Moravy bílý Mercedes-Benz GL, který však nebyl jeho. Zde ale bude líčení pokračovat v prosinci. Soudce chce vyslechnout další svědky a také čekal, jak dopadne odvolací řízení právě v kauze, v níž byl Řepka odsouzen do vězení kvůli inzerátu. A jelikož brněnský odvolací soud uznal Řepku vinným, je pravděpodobné, že nyní bude bývalého obránce čekat souhrnný a tedy vyšší trest.

Magazín Slavní: Čeká Tomáše Řepku souhrnný trest?Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované