Hlavní obsah

Řepka měl soud kvůli dalšímu dluhu za výživné. Tentokrát jde téměř o milion

Řepka podle svých slov žádné peníze nemá a je bez práce.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Začal už pátý soudní proces, ve kterém bývalému fotbalistovi Tomáši Řepkovi hrozí, že půjde za mříže.

Článek

Obvodní soud pro Prahu 6 začal projednávat další případ, ve kterém je někdejší fotbalový reprezentant Tomáš Řepka obžalován kvůli neplacení výživného.

Tentokrát jde o kauzu z jeho prvního manželství, v níž bývalé manželce a dvěma dětem podle dostupných informací dluží 941 tisíc korun.

Řepka u soudu dluh na výživném vysvětloval stejně jako minulý týden v Brně, kde byl kvůli nezaplacenému výživnému ze druhého manželství. Opakoval, že nemá práci, peníze ani majetek. A také má kvůli dluhům řadu exekucí. Neví, jak by mohl všechny dluhy zaplatit.

Svou situaci Řepka tehdy podrobně vysvětloval brněnskému městskému soudu, který řeší jeho dluh na výživném pro druhou manželku Vlaďku Erbovou. S tou má syna a dluží jí přes sto padesát tisíc korun.

Platit by měl Erbové platit patnáct tisíc měsíčně, ale kvůli svým nízkým příjmům požádal soud o snížení výživného na dva tisíce měsíčně.

„Dva tisíce měsíčně bych byl schopen platit," sliboval Řepka brněnskému soudu. „Ale víc ne. Mám problém sehnat práci. Neumím nic jiného, než hrát fotbal. Nikdo mě nechce zaměstnat. Na splacení dluhu si asi budu muset od někoho půjčit. Nemám vůbec nic."

Brněnský soud dal Řepkovi čas do května. Musí zaplatit alespoň část původního dluhu, jinak se trestu nevyhne.

U pražského soudu to tak jednoduché zřejmě mít nebude. Milionové dluhy své první rodině by totiž nevyřešilo ani případné zpětné snížení výživného. I tak by bylo splacení dluhů nejspíš nad Řepkovy možnosti.

Pražský soud však rozhodnutí odložil na 16. května. Chce totiž počkat, jak skončí druha kauza výživného v Brně, která bude zřejmě rozhodnuta 14. května.

Advokát Tomáše Řepky přitom počítá s tím, že jeho klient půjde do vězení v již dříve řešených kauzách. Soudu chce navrhnout zastavení řízení pro neúčelnost.

Tomáš Řepka už si u soudů v minulých týdnech vyslechl celkem tři rozsudky, podle kterých by měl jít do vězení. Dohromady tak má nyní bývalý fotbalista uloženy tresty ve výši 24 měsíců vězení. Žádný z rozsudků ale ještě není pravomocný a budou je řešit odvolací soudy.

Reklama

Doporučované