Hlavní obsah

Reportáž ze sídla Microsoftu: Trojice českých studentů zaujala se svým nápadem, už teď slaví úspěch a může být lépe

Měníte svět a ukazujete nám, jaká nás čeká budoucnost, vzkázal studentům šéf Microsoftu Nadella. „A peníze utrácejte s rozumem," dodal.Video: Pavel Cyprich

 

Reklama

Přes 50 studentských projektů z celého světa soupeří o 2,5 milionu korun v americkém Redmondu. Český tým X.GLU má šanci vyhrát. Je v nejlepší čtyřce.

Článek

Trojice studentů FEL ČVUT přišla s chytrým řešením pro děti s cukrovkou.

Díky němu by se školáci nemuseli stydět za to, že používají dvacet let starý glukometr, který má i jejich babička, ale nosili by si zařízení o velikosti kreditní karty, které spolupracuje s chytrým telefonem.

Zařízení zároveň o měřeních okamžitě informuje rodiče. Ti tak mají nejen přehled o léčbě, ale můžou zasáhnout třeba v případě hypoglykemie, kdy dítě může upadnout do bezvědomí. Společně s každým výsledkem měření totiž dostanou ve zprávě i informace o tom, kde se dítě nachází.

Imagine all the future 

Český tým X.GLU se svým nápadem soupeří v soutěži Imagine Cup, kterou pro studenty z celého světa pořádá každý rok Microsoft. Na rozjezd svého byznysu v ní můžou vyhrát skoro 2,5 milionu korun a X.GLU jsou blízko vítězství.

Dostali se mezi nejlepší čtyři projekty. Porota přitom vybírala z více než 50 týmů z celého světa.

Za studenty přišel v úterý i výkonný ředitel firmy Satya Nadella. Ten je teprve třetím ředitelem společnosti po Stevu Ballmerovi a Billu Gatesovi. Podle něj jsou to právě studenti techniky, kteří mění budoucnost společnosti.

Připomeňte si březnovou návštěvu šéfa Microsoftu v Praze.Video: Oliver Sálus

Reklama

Související témata:

Doporučované