Hlavní obsah

Reprezentace hledá trenéra za Jandače, čeká se na rozhodnutí jednoho muže. Martina Straky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Martin Straka by měl být adeptem číslo jedna na post trenéra hokejové reprezentace. Josef Jandač po MS pravděpodobně neprodlouží smlouvu a zamíří vstříc svému prvnímu velkému angažmá v KHL. Zájem o něj má Magnitogorsk.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Nejžhavějším adeptem na pozici trenéra hokejové reprezentace je olympijský vítěz z Nagana, současný kouč a majitel hokejového klubu v Plzni Martin Straka.

Článek

Bez ohledu na výsledek z blížícího se mistrovství světa bude česká hokejová reprezentace hledat nového trenéra. Josefu Jandačovi končí smlouva a s jeho pokračováním u týmu už moc nepočítá ani šéf českého hokeje Tomáš Král. 49letý Jandač pravděpodobně poprvé v kariéře zkusí zahraniční angažmá: Zájem o něj projevil Magnitogorsk, kroužit kolem něj údajně měli i zástupci Soči.

V zákulisí českého hokeje se proto začalo inteznivně jednat o Jandačově nástupci. Několik zdrojů Seznamu se nezávisle na sobě shoduje, že nejžhavějším adeptem na pozici hlavního trenéra českého týmu je Martin Straka.

Současný trenér a majitel klubu v Plzni už měl nabídku hokejového svazu dvakrát odmítnout, teď leží na stole další. Přesvědčit ho se už pokouší i současný Jandačův asistent a Strakův blízký přítel Jaroslav Špaček.

„Nezlobte se, nechci to komentovat,” vzkázal Straka Seznamu na přímý dotaz, zda zvažuje nabídku hokejové reprezentace. Stejně tajuplně odpovídal i bezprostředně po semifinálovém vyřazení Plzně z play-off Tipsport extraligy.

Mlží i hokejový svaz. „Žádná konkrétní jména zatím komentovat nebudeme. Zveřejníme je až poté, co trenéry schválí výkonný výbor ČSLH. Pravděpodobně v červnu, teoreticky není vyloučený ani květen,” říká Zdeněk Zikmund.

Straka trénuje teprve druhým rokem. V minulé sezoně nahradil na střídačce svého bratra Michala a tehdy poslední Plzeň nakonec dovedl přes předkolo až do čtvrtfinále extraligy. Letos Plzeň pod jeho vedením dominovala v základní části, až v semifinále nestačila na Kometu Brno.

Pokud Straka nabídku vést reprezentační výběr přijme, jeho asistenty by mohli být Jaroslav Špaček, který už u týmu působí, a současný trenér a manažer Vítkovic Jakub Petr, jenž v minulosti vedl reprezentaci do dvaceti let. Filip Pešán už údajně nabídku dělat asistenta odmítl.

Reklama

Doporučované