Hlavní obsah

Rezidentní parkování v Brně se na konci prázdnin rozšíří o další tři místa

Ilustrační foto.

Reklama

Do systému rezidentního parkování v Brně se od konce prázdnin připojí tři nové oblasti v městské části Královo Pole.

Článek

Brněnští radní také schválili zpracování dvou investičních záměrů na rozšíření parkoviště ve Včeličkově ulici v Komíně a legalizaci parkování v Nádvorní ulici ve Starém Brně. Vedení města o tom informovalo v tiskové zprávě.

Rozšiřování rezidentního parkování pokračuje podle harmonogramu. Na konci srpna tak začne platit v ulicích Poděbradova, Vackova a Mojmírovo náměstí v Králově Poli. Všechna tato místa spadají do takzvané zóny C, omezení na nich platí ve všední dny pouze v noci, aby usnadnila parkování lidem, kteří v těch místech bydlí. Přes den, o víkendech a svátcích je na nich parkování zdarma. Letos přibude ještě oblast v Berkově ulici, dalších sedm pak v příštím roce.

Radní se zabývali také záměrem na zvýšení počtu parkovacích stání na dvou místech v Brně. „Zvýšení počtu parkovacích míst ve Včeličkově vychází z požadavku místních obyvatel. Ulice už nyní slouží převážně k odstavení osobních aut, ale vzhledem k množství bytových domů v okolí je současná kapacita nevyhovující. Parkoviště je v plánu rozšířit směrem na západ, počet stání se navýší o 21, z toho budou tři místa určená pro ZTP a čtyři místa pro motocykly,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Další parkovací místa mají vzniknout v Nádvorní v blízkosti Mateřské a základní školy Křídlovická. Lidé nyní v ulici parkují na plochách, které k tomu nejsou určené. Plocha obousměrné silnice se rozšíří minimálně o 1,5 metru a vznikne tam 25 legálních parkovacích míst.

Reklama

Související témata:

Doporučované