Hlavní obsah

Řidiči budou moci v jednom směru jet Koněvovou ulicí od 1. listopadu

Ilustrační foto.

Reklama

idiči budou moci alespoň v jednom směru projet pražskou Koněvovou ulicí již od pondělí 1. listopadu, což je o šest dní dříve, než bylo původně stanoveno.

Článek

„Ulice je nyní kvůli rekonstrukci v úseku mezi Ostroměřickou a Černínovou kompletně uzavřená,“ sdělila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Plně zprovozněná by měla být Koněvova ulice na konci letošního listopadu.

„Jednosměrný provoz se do ulice vrací již od 1. listopadu 2021, práce v ulici tím ale nekončí. V úseku proběhne závěrečné dodláždění chodníků a v koordinaci s Pražskou vodohospodářskou společností (PVS) i oprava vodovodu mezi ulicemi Černínova a Domažlická,“ uvedla Lišková. Ukončení prací je naplánované na závěr letošního listopadu.

MHD bude ve směru do centra jezdit od pondělí bez omezení. Ve směru z centra povede objízdnou trasou ulicemi Prokopova, Jeseniova a Zelenky Hajského. Cestujícím poslouží náhradní zastávky Prokopovo náměstí, Rokycanova, Ostromečská a Hájkova. Automobilová doprava ve směru do centra bude bez omezení, z centra bude vedena objížďkou ulicemi Prokopova a Olšanská.

Práce ve frekventované ulici začaly letos znovu po zimní přestávce v březnu v úseku od Rokycanovy k Ostromečské ulici. Obousměrná uzavírka platila loni od konce srpna do konce října a letos znovu od konce dubna do začátku července. V době mezi úplnými uzavírkami je možné ulicí projet ve směru do centra.

Po rekonstrukci podle dřívějších informací Prahy 3 vzniknou v ulici dva nové přechody s ostrůvky ve vozovce, a to na křižovatce s Hájkovou ulicí a u nové autobusové zastávky, která vznikne u Lukášovy ulice. Radnici Prahy 3 se nepodařilo prosadit vybudování aleje stromů alespoň v části ulice. V ulici přibude také ochranný pruh pro cyklisty.

Reklama

Související témata:

Doporučované