Hlavní obsah

Řidiči tankují levněji, benzin za 32 korun

Jak od minulého týdne paliva zlevnila?Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu dále zlevňovaly. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 klesla od minulé středy o pět haléřů na rovných 32 korun za litr a cena nafty o dva haléře na 31,65 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Článek

Ceny paliv v Česku klesají postupně už zhruba od poloviny listopadu. Podobně jako v uplynulém týdnu i v předchozích týdnech pokles činil vždy jen několik haléřů. Litr benzinu zlevnil od půlky listopadu dohromady zhruba o čtvrt koruny a litr nafty asi o 15 haléřů.

Nejvyšší ceny pohonných hmot z celého Česka jsou nadále na Vysočině, ale benzin se na stejně vysokou cenu dostal také v Praze. Litr Naturalu 95 stojí na Vysočině a v Praze shodně v průměru 32,52 koruny. Litr nafty koupí řidiči na Vysočině za 32,31 koruny. Praha je v cenách nafty druhým nejdražším regionem s 32,19 koruny za litr. Nad 32 korun se už cena nafty dostala jen ve Středočeském kraji.

Nejlevnější v zemi zůstávají pohonné hmoty v Karlovarském kraji. Litr benzinu tam motoristé seženou v průměru za 31,54 koruny a litr nafty za 31,15 koruny.

Reklama

Doporučované