Hlavní obsah

Rocková skupina Harlej dnes v Praze zakončí turné a převezme platinovou desku

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Rocková skupina Harlej dnes v pražském Foru Karlín zakončí loni přerušené turné 25 let Harleje a převezme platinovou desku za milionový obrat prodeje alba Hodný holky zlý kluky chtěj.

Článek

Sérii výročních koncertů zahájili loňského 7. března v Pardubicích. Letos v listopadu a prosinci plánuje Harlej další na turné po celé republice k novému albu Smutku dávám sbohem.

„V březnu 2020 jsme po jediném koncertě přerušili narozeninové tour po halách, které jsme připravovali přes rok. Nikdo jsme si tehdy nedovedli představit, že závěrečný koncert odehrajeme s více než rok a půl dlouhým zpožděním. Vážím si toho, že naši fandové vydrželi tak dlouho čekat a vždycky, když to šlo, dorazili na koncerty a podpořili nás… a vůbec celou dobu zůstali s námi. Věřím, že jim to s Harlejem vrátíme,“ uvedl kytarista Tonda Rauer.

K albu Smutku dávám sbohem vydal Harlej letos 20. září stejnojmenný videoklip, který zaznamenal 236.983 zhlédnutí. Klip vznikl v režii Petra Vince Havlíčka.

Nová nahrávka Smutku dávám sbohem obsahuje 11 původních písní s texty Tomáše Miřátského, který napsal většinu textů z prvních alb Harleje. Je na ní také skladba Tráva, která je vzpomínkou na spolupráci s původním zpěvákem Vláďou Šafránkem předčasně zesnulým před necelými třemi lety.

Pražská skupina Harlej zahájila svoji činnost v roce 1995. Často se měnící sestavu dnes tvoří Tonda Rauer (kytara), Tomáš Hrbáček (zpěv), Martin Kolinss (baskytara), Milan Hoffman (kytara) a Libor Fanta (bicí).

Reklama

Související témata:
Harlej

Doporučované