Hlavní obsah

Rodina je základ státu. A také každé pořádné politické kampaně

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Slavnostního novoročního oběda se kromě prezidenta a premiéra účastnily i jejich manželky a (některé) děti.

Reklama

aktualizováno •

Politici se rádi ukazují na veřejnosti se svými potomky, přestože tím riskují kritiku, že své rodinné příslušníky využívají k lacinému marketingu. Pokušení předvést se před elektorátem jako vzorný a pečující rodič, a nahnat tak bezpracně body, je pro ně prostě příliš lákavé. Své o tom vědí i děti současných českých politických špiček. A je to také téma pro aktuální vydání pořadu Vlevo dole.

Článek

Třeba dcera Miloše Zemana Kateřina – i když si asi všichni pamatujeme její nemilosrdnou náctiletou imitaci svého rodiče – prezidentovi opakovaně pomáhá a na veřejnosti se prezentuje, kdykoli to situace vyžaduje. Naposledy jako starostlivá dcera, která přiměla svého vrtošivého otce absolvovat tzv. rekondiční pobyt v nemocnici.

Děti Andreje Babiše (zejména ty z prvního manželství) máme spojené především s jejich rolí v případu Čapího hnízda nebo údajnými únosy na Krym. Když se ale ještě premiér neškorpil s bývalou pražskou primátorkou Krnáčovou a naopak společně vyráželi do ZOO propagačně vykydat sloní výběh, šéf ANO s sebou ochotně vzal i syna Frederika. Těžko říct, jestli mu byl syn za fotky s vidlemi od hnoje nějak zvlášť vděčný. Novoroční baštu nepochybně ocenil víc.

Zavzpomínejte spolu s autory pořadu Vlevo dole Lucií Stuchlíkovou a Václavem Dolejším i na rodinnou tvář Mirka Topolánka nebo botičky od Diora, které v kolíbce nosila Margarita Paroubková. A osvěžte si, jak v duchu tradičních hodnot pracují s fotkami svých četných potomků v krojích či při práci na traktoru čeští konzervativci.

Koneckonců – i když nemáme zrovna dynastii Kennedyů nebo Bushových, pořád máme své Dienstbiery, své Stropnické a své Klause.

Poslechněte si celý pořad v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Pořad Václava Dolejšího (@vacdol) a Lucie Stuchlíkové (@StuchlikovLucie), politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.

Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny.

Každý týden na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Také rádi posloucháte? Napište nám svoje podněty, připomínky nebo tipy na mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované