Hlavní obsah

Roky výzkumů se vyplatily. V pražírně vědí, jaké kafe mají Češi nejradši

Foto: Cafe Eternity, Seznam Zprávy

Je fajn znát detailní postup při pěstování kávy a jemné odlišnosti při přípravě kávových zrn, většina zákazníků si však podle toho svou kávu nekoupí. Chtějí, aby jim chutnala.

Reklama

2. 5. 9:09

Jak dlouho se musí káva pražit, aby ladila chuti konkrétního zákazníka? Česká pražírna se zaměřila na to, aby svou nabídku přizpůsobila vkusu svých klientů. Vyplatilo se jí to. Prodeje jí i v covidu stouply o desítky procent.

Článek

Znalci kávy ocení, pokud je zrno jejich oblíbené kávy namísto klasické prané cesty připravováno tak, že se plod kávovníku nechá usušit a dužina se strhne mechanicky. Laiky však takové finesy příliš nezajímají. Chtějí, aby jim káva jednoduše chutnala.

V galerii se dozvíte, jak pražírna „šila“ svůj e-shop na míru svých zákazníků, jak postupně rozvíjela svůj byznys, i to, jak souvisí teplota pražení s konečnou chutí kávy. (Pro snadnější procházení galerie klikněte na poslední fotku v náhledu ukazující počet dalších snímků, pozn. red.).

+20

Sdílejte článek

Reklama

Doporučované