Hlavní obsah

Romové poslali Zemanovi stovky fotek: Podívejte, jak pracujeme

Pod příspěvek na Facebooku začali lidé posílat své fotografie z práce.Video: Romea.cz

 

Reklama

Reakce na výroky prezidenta republiky: Facebookové stránky společnosti Romea zaplavily stovky fotografií, které pořídili Romové ve svých zaměstnáních.

Článek

Internet zaplavily stovky fotografií pracujících Romů.

Organizace Romea vyzvala příslušníky romské menšiny, aby na sociální síť Facebook umístili svoje fotografie ze zaměstnání. V odpovědi přišly stovky obrázků Romů, kteří se vyfotili přímo v zaměstnání.

Jde o reakci na výroky prezidenta republiky, který se na návštěvě Olomouckého kraje na téma Romů a práce vyjádřil.

Autor výzvy Štefan Pongo na Facebooku uvedl, že přišlo na tisíc fotografií.

Miloš Zeman minulý týden v Olomouckém kraji řekl: „Rozhodně nejsem přítelem komunismu, ale za komunismu Romové museli pracovat. A většinou pracovali jako kopáči, a když odmítli pracovat, byli označeni za osobu práce se štítící a šli do vězení,“ prohlásil v obci Kojetín.

Přítomní příznivci hlavy státu sice zatleskali stejně jako dalším výrokům na podobné téma, řada osobností a organizací v Česku i v cizině však českého prezidenta zkritizovala. Naposledy v úterý v Budapešti sídlící Evropské centrum pro práva Romů.

Výzvu Romům, aby posílali fotografie ze svého zaměstnání, formuloval Štefan Pongo. „S nápadem přišel můj kamarád Jiří Keleš. Chceme dávat ty fotky na internet, aby byly neustále na očích,“ uvedl.

„Prezidenta Miloše Zemana je mi spíš líto, on už neví kudy kam,“ popsal serveru Romea.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované