Hlavní obsah

Rozpočítejte se. Každý pátý člověk v práci škodí, říká miliardář Karel Janeček

Dvacet procent lidí jsou škodiči, říká miliardář Karel Janeček.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

I úplatek může být pozitivní, míní zavilý bojovník proti korupci.

Článek

Jsme dneska v naprosto jedinečné, výjimečné době, kdy společnost spěje ke globální změně. „A ta změna může být k horšímu, nějaké globální válce, v níž se zničíme. Podobné situace tu už totiž byly, provázela je vždy krize společnosti, krize sociologická, nenávist, netolerance, růst byrokracie, a to vedlo vždycky k nějakému kolapsu říší,“ uvažuje v novém dílu pořadu Kam to bude? miliardář a filantrop Karel Janeček.

A nepříjemných informací miliardář, který proslul především svým bojem proti korupci a „zlojedům“, přidal víc. „Jen třináct procent lidí vidí svou práci jako poslání, zato 20 procent aktivně škodí. A v České republice je to ještě horší,“ vypráví muž, který usiluje o změnu volebního systému.

O své variantě, kdy by měl každý volič více hlasů a také jeden záporný, se snaží aktuálně přesvědčit senátory, již se snaží prosadit jednokolový australský sytém volby právě do horní komory parlamentu. Má šanci uspět? Proč by si měli lidé, kteří byli zvoleni aktuálním systémem, tak zvaně podřezat vlastní větev? Podaří se vymýtit korupci? Čím to, že i úplatek může být pozitivní? A jak se zbavit škodičů ve společnosti?

Podívejte se v novém díle Kam to bude? nahoře ve videu.

Pořad Kam to bude?, v němž Adam Junek zpovídá v netradičním formátu kapitány a kapitánky českého byznysu, sledujte každý druhý čtvrtek na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Staňte se .

Reklama

Doporučované