Hlavní obsah

Rozsudek o Kočnerovi zazní až v září, soud ho na poslední chvíli oddálil

Foto: Profimedia.cz

Marian Kočner v doprovodu ozbrojené eskorty.

Reklama

Termín rozsudku v nejsledovanějším procesu novodobé slovenské historie se posouvá ze středy až na září. Trojici obžalované z vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové hrozí až 25 let nebo doživotí.

Článek

V případu vraždy novináře serveru Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové je obžalovaný údajný objednavatel vraždy Marian Kočner, jeho spolupracovnice a údajná zprostředkovatelka Alena Zsuzsová a údajný vrahův šofér Tomáš Szabó. Všem třem hrozí trest až 25 let nebo doživotí.

Minulý týden zazněly u soudu závěrečné řeči. Rozsudek měl tříčlenný senát specializovaného soudu v Pezinku vyhlásit ve středu dopoledne, v úterý odpoledne ale nečekaně termín zrušil.

„Předsedkyně senátu JUDr. Sabová zrušila termín zítřejšího hlavního líčení z důvodu nutnosti pokračování v poradě senátu o připravovaném rozsudku. Termín nového hlavního líčení je určený na den 3. září 2020,“ cituje Denník N mluvčí soudu Katarínu Kudjakovou. Podle novin je takový krok bezprecedentní.

V kauze vraždy novináře už padly dva rozsudky. Loni na konci roku přistoupil na dohodu o vině a trestu zprostředkovatel vraždy Zoltán Andruskó, který si odsedí 15 let. K nájemné vraždě dvojice se pak až u soudu přiznal bývalý voják Miroslav Marček, soud proto jeho případ vyčlenil a na začátku dubna Marčeka nepravomocně odsoudil na 23 let do vězení.

Motivem objednávky Kuciakovy vraždy byly podle prokurátora články o Kočnerově ekonomické trestné činnosti. Trojice obžalovaných vinu odmítá. Obhajoba zpochybňuje důvěryhodnost svědků, šifrovanou komunikaci a odmítá i spojení se sledováním novinářů.

Reklama

Doporučované