Hlavní obsah

Rozzlobili jsme Lukáše Krpálka: Cos to řekl? Že nejlepší judista je Koudelka?

Rozhovor: Olympijský vítěz Lukáš Krpálek se „naštval" na drzého reportéra Seznamu.

 

Reklama

Rozhovor s mužem, který vyhrál olympiádu, stal se Sportovcem roku, narodil se mu syn a chytil svého prvního sumce.

Článek

Donedávna byl nejznámějším českým judistou František Koudelka. Postava nesmělého mládence z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje!, díky níž zlidověla hláška „STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl". Až letos Češi poznali i jiného judistu - Lukáše Krpálka.

Aby překonal filmového Koudelku, musel šestadvacetiletý zápasník z Jihlavy vyhrát olympiádu. Sympatický skromný muž, který se svými 198 centimentry výšky a 100 kilogramy váhy působí až plachým dojmem, vypráví, že má za sebou nejúspěšnější rok v životě (celý rozhovor najdete ve videu).

Inteligentní monstrum

Vyhrál letní olympiádu 2016 v Riu de Janeiru, měsíc před tím se mu narodil syn Antonín, pak se stal českým Sportovcem roku. A navrch vášnivý rybář konečně letos chytil svého prvního sumce.

Jeho trenéři mu už od žáčků přezdívali „inteligentní monstrum". Kromě toho, že je vždy skvěle fyzicky připravený, tak narozdíl od mnohých soupeřů na žíněnce dost přemýšlí, takže dokonale spojí sílu a taktiku. Konce zápasů jsou jeho, to soupeře obvykle zničí.

Nově jde do vyšší váhy

Před olympijskými hrami tvrdil trenérovi, že ho minimálně půl roku neuvidí na žíněnce, teď ale přiznává, že už po měsíci se začal hrozně těšit zpět na tréninky. Takže už se začal pomalu připravovat na další sezónu. Říká, že naplno trénovat ale začne až od ledna.

Do roku 2017 hodlá Lukáš Krpálek odvážně vstoupit s novým plánem změnit váhovou kategorii. Nově se bude prát se soupeři z kategorie nad sto kilogramů. Sám je zvědavý, jak to bude zvládat a zda dál bude úspěšný. Jeho soupeři budou mít mnohdy o 30 i 40 kilo více.

Reklama

Doporučované