Hlavní obsah

Rusové slaví historický úspěch, pomohla jim k němu i těsná výhra Uruguaye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Takhle fanoušci slavili v moskevských ulicích vítězství nad Egyptem.Video: Josef Mačí, AP

 

Reklama

Ruští fanoušci slavili jasné vítězství nad Egyptem dlouho do noci. Jejich soupeř, Uruguay, druhý den ve skupině A porazil Saúdskou Arábii, a zajistil tak osmifinále nejen sobě, ale i právě Rusku.

Článek

Moskevské ulice zavalili v noci z úterý na středu domácí fanoušci, kteří si užívali vítězství národního týmu nad Egyptem 3:1. Další tři body v tabulce je přiblížily na dosah postupu. Ten jim v odpoledním utkání zajistila Uruguay výhrou 1:0 nad Saúdskou Arábií.

„Je to historický den. Něco takového se stává jen jednou za deset let, naposledy to bylo v roce 2008. O tomhle dni budeme vyprávět našim dětem, protože Rusko ještě nikdy nepostoupilo ze skupiny,” rozplýval se ruský fanoušek Alexander Miťajev.

Ruský fotbal zažil v samostatné historii největší úspěch na evropském šampionátu v roce 2008, kde ho až v semifinále vyřadili pozdější mistři Evropy, Španělé.

Na mistrovství světa se národní tým od roku 1992 probojoval třikrát, vždy ale skončil ve skupině. Postup do osmifinále je o to sladší, že ho tým pod taktovkou trenéra Stanislava Čeršesova dosáhl na domácí půdě. Tam ale cesta ruské reprezentace nemusí skončit.

Reklama

Doporučované