Hlavní obsah

S Andrejem Babišem jsme si vyměnili pár sprostých slov, říká ministryně Marksová

Rozhovor s Michaelou Marksovou.

 

Reklama

Možná jsme měli situaci s Andrejem Babišem řešit dřív, připouští místopředsedkyně ČSSD v rozhovoru pro Seznam.

Článek

Když premiér Bohuslav Sobotka před několika týdny prohlásil, že by nešel jako slabší partner do koalice s Andrejem Babišem a jeho hnutím ANO, místopředsedkyně ČSSD s ním podle vlastních slov nesouhlasila.

„Osobně jsem si tehdy myslela, že bych to nikdy neřekla, protože naše vláda byla úspěšná," tvrdí ministryně práce a sociálních věcí. Dusná atmosféra posledních dní ale její názor změnila: „Teď se to vyhrotilo tak, že to v sobě zpracovávám a hrozně mě to mrzí. Před dvěma měsíci jsem si říkala: Proč by tahle koalice vlastně nemohla pokračovat i po volbách? Neměli bychom to zavrhovat dopředu. Teď už jsem ale na rozpacích, vypadá to velmi špatně."

Michaela Marksová (48) sice patří do obvodní organizace ČSSD v Praze 2, v podzimních volbách ale povede kandidátku v Libereckém kraji. Když se jí zeptáte, jaké procento hlasů si vedení ČSSD stanovilo jako svůj cíl, odpovídá velmi opatrně: „Nemám žádné takové číslo, mám za cíl, aby to bylo co nejlepší. Ráda bych, aby to číslo začínalo dvojkou a bylo dvojciferné. A ano, 15 procent by bylo poměrně velkým neúspěchem," říká Michaela Marksová.

Podívejte se nahoře na celý rozhovor s Michaelou Marksovou.

Reklama

Doporučované