Hlavní obsah

S manželkou jsem se seznámil, když jí bylo patnáct. V šestnácti už u mě bydlela. Zdeněk Chlopčík o partnerství z tanečního parketu

„Jsem líný. Proto se snažím hodně pracovat,“ vysvětluje Zdeněk Chlopčík v Intimních zpovědích.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tanečním profesionálem se Zdeněk Chlopčík stal v roce 1990, krátce po revoluci. „Tehdy jsem ukončil pracovní poměr ve Vítkovických železárnách a postavil jsem se na vlastní nohy,“ vzpomíná. „Žádné riziko jsem si nepřipouštěl.“

Článek

„Byl jsem mladý a vzpomínám si, že jsem se tehdy cítil opravdu jako king,“ říká dnes renomovaný taneční mistr o svých začátcích na parketu. „Vydělával jsem si něčím, co miluji, to bylo k nezaplacení,“ dodává.

Za nejtěžší v tanečním sportu považuje vztahy. „Je to jako manželství, jste s tím druhým každý den, máte různé nálady, jednou se nedaří jednomu, pak zase druhému,“ popisuje úskalí tréninku. „Vlastně ono je to tak, že mnoho párů jsou nejen tanečními partnery, ale i životními. Tomu se nevyhnete, ten tanec je prostě plný vášně a doteků a jen těžko se ubráníte,“ dodává s úsměvem.

Taneční mistr Zdeněk Chlopčík se vrátil k soustruhu. Překvapivá cesta z fabriky až k mistrovskému titulu:

Moje místa: Zdeněk Chlopčík.Video: Seznam Zprávy

Se svou současnou manželkou Brigitou se seznámil, když jí bylo pouhých patnáct let, od šestnácti už bydlela u něj. Kvůli tomu čelil i tlaku ze strany bulváru. „Jenže oni všechno překroutili, napsali, že kvůli ní jsem opustil ženu a dceru a tak to prostě nebylo. Naštěstí je to dávno pryč a dnes už máme vztahy urovnané,“ vzpomíná a poprvé mu z tváře mizí široký úsměv.

Co dalšího Zdeňku Chlopčíkovi tanec dal nebo naopak vzal? A uměl by si představit, že by v životě dělal něco jiného? Nenechte si ujít jeho Intimní zpověď v úvodu článku.

Pořad Intimní zpovědi vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:45.

Reklama

Související témata:

Doporučované