Hlavní obsah

Sálem zaznělo: Zbraň, zbraň! A ochranka strhla Trumpa z pódia

 

Reklama

Muž, na kterého zaútočili během Trumpova mítinku, žádnou pistoli neměl. Sám byl obětí.

Článek

Jeden z posledních mítinků republikánského kandidáta Donalda Trumpa před úterními volbami měl dramatickou zápletku. Agenti tajné služby Trumpa uprostřed jeho řeči před voliči v Nevadě kvapem odvedli z pódia. Někdo z publika totiž zařval, že je v sále zbraň.

Povyk vyvolal muž, který držel ceduli s nápisem „Republikáni proti Trumpovi". I když byl ochrankou původně zadržen, po chvíli ho propustili, protože se ukázalo, že žádnou zbraň nemá a ani nechtěl útočit.

Ve skutečnosti byl dotyčný, identifikovaný jako Austyn Crites, sám obětí útoku. Uvedl, že jakmile si ostatní účastníci shromáždění všimli jeho cedule proti Trumpovi, začali na něj útočit a povalili ho na zem. A během tohoto incidentu křičeli, že má zbraň.

Jak poté vyběhli agenti tajné služby na pódium, aby prezidentského kandidáta odvedli, způsobili tím paniku i mezi lidmi v sále, kteří začali rovněž utíkat pryč.

Samotný Crites byl ze situace zděšený: „Když mě odváděli z místnosti, lidé se na mě dívali, jako kdybych byl démon."

Po pár minutách falešného poplachu se Trump vrátil na pódium a obratem scénku využil, aby dal najevo, že se „nenechá zastrašit". „Ti kluci z tajné služby jsou neuvěřitelní," pronesl směrem k agentům.

Reklama

Doporučované