Hlavní obsah

Sazka získala půl miliardy eur a chce expandovat do Evropy a Ameriky

Ilustrační fotografie.

Reklama

Firmy miliardáře Karla Komárka Sazka Group a KKCG získaly investici od fondů Apollo ve výši 500 milionů eur. Částka podpoří jejich globální expanzi v loteriích a herním průmyslu. Transakce by měla být dokončena příští rok.

Článek

Společnosti KKCG a Sazka Group získaly novou investici. Fondy spravované společností Apollo Global Management investují do Sazka Group půl miliardy eur (13,25 miliardy korun). Jde o formu investice do nově vzniklé Sazka Entertainment, dceřiné firmy KKCG, která se po dokončení transakce stane stoprocentním vlastníkem Sazka Group.

Loterijní skupina Sazka Group patří do impéria KKCG podnikatele Karla Komárka, který je podle žebříčku časopisu Forbes pátým nejbohatším Čechem. Miliardář podle svých slov díky vysoké investici vstupuje se skupinou do nové éry podnikání. „Toto investiční a strategické partnerství naplňuje naše dlouhodobé plány na expanzi,“ okomentoval to předseda představenstva Sazka Group Komárek.

„Jsem rád, že jsme se po řadě setkání s nejvýznamnějšími investičními fondy světa nakonec dohodli na partnerství právě s fondy Apollo,“ uvedl v tiskové zprávě Komárek. Sám je přesvědčen, že herní průmysl je odvětví s nejperspektivnějšími výhledy do budoucna. Se Sazka Group se chce stát na tomto hřišti globálním hráčem, k čemu mu mohou pomoct právě investice od Apollo.

„Věřím, že s podporou od fondů Apollo bude můj tým schopen posunout naše podnikání na další, vyšší úroveň. Společně se silným americkým investorem se tak pro Sazka Group otevírá další prostor pro investice jak v Evropě, tak v USA a případně i v dalších regionech,“ doufá Komárek a dodává, že se Sazka Group bude i nadále věnovat loteriím a doplňkové herní vertikále.

Právě většinu z 500 milionů eur společnost využije na kapitalizaci akvizic a růstových příležitostí v zahraničí, a to nejen v Evropě, ale i v Severní Americe. Po transakci bude vlastní kapitál společnosti Sazka Entertainment činit 4,2 miliardy eur (asi 111 miliard korun).

Transakce je podmíněna obvyklými podmínkami při uzavírání podobných transakcí, včetně souhlasu regulačních orgánů. Její dokončení se očekává v roce 2021. „Jsme přesvědčeni, že tato investice spolu s naší sektorovou expertizou a vztahy, které máme v oboru, pomůže současnému manažerskému týmu naplnit růstové plány nejen v Evropě, ale i v globálním měřítku,“ uvedl partner společnosti Apollo James Kim.

Finančním poradcem Sazka Group byla pro tuto transakci společnost J.P. Morgan, po právní stránce s ní pak pomáhala pražská a londýnská kancelář společnosti Clifford Chance LLP.

Sazka Group je jedním z největších provozovatelů loterií v Evropě. Působí hlavně v Rakousku, Řecku, Itálii, Kypru a Česku. KKCG je mezinárodní investiční společnost, jejíž celková hodnota přesahuje šest miliard eur. Podniká v 19 zemích světa především v herním průmyslu, energetice a IT technologiích.

Reklama

Doporučované