Hlavní obsah

Sazka pokračuje v milionových investicích do esportu

Rozhovor se specialistou na esport Vojtěchem Presem o plánech Sazky v tomto odvětví.Video: Anita Plasová

 

Reklama

Po týmu Brute se sponzoringu dočká i nezisková organizace Inaequalis. Sazka cítí v esportu budoucnost, a proto bude v milionových investicích do turnajů, týmů i marketingu pokračovat.

Článek

Esport roste v Česku i ve světě nejen zásluhou koronavirové pandemie a následného rozvoje digitalizace. Velikost světového trhu je v současné době odhadována na 1,34 miliardy dolarů a toho českého na 50 milionů korun. Esport je proto zajímavý nejen pro hráče, ale i pro firmy, které mohou jeho prostřednictvím oslovit zajímavou cílovou skupinu.

Diváci esportu

V Česku 89 % mladých mužů.

Ve světě esport sleduje 518 milionu lidí.

250 tisíc lidí se v Česku pravidelně zapojuje do turnajů.

Zdroj: Česká asociace esportu

Investice v řádu milionů

„My vidíme velký růst, jaký zažívá esport po celém světě i v České republice. Investice do esportu určitě budou pokračovat,“ říká Vojtěch Pres, specialista na esport společnosti Sazka. Letos totiž Sazka spustila vlastní ligu esportu, ve které týmy hrály celkově o 2,5 milionu korun a jednalo se zatím o nejvyšší „prize money“ v ČR. „Zatím to vypadá, že v následujícím roce se objeví stejná částka,“ odhaduje Pres.

Sazka zasponzorovala také jeden z předních českých esportových týmů Brute a díky důrazu na férovost, životní styl a výchovu hráčů získá další sponzoring i tým Inaequalis. V tuto chvíli jej tvoří nadšenci, kteří se této činnosti věnují spíš ve volném čase. Dlouhodobá podpora od Sazky by měla přispět týmu jednak v současných hodnotách, ale také k větší profesionalitě a ještě lepším výsledkům.

Inaequalis

Neziskové občanské sdružení.

Existuje od roku 2011.

Má přes 500 členů ve 12 herních sekcích.

„V rámci sponzoringu nebudeme do týmu nijak zasahovat. Díky tomu, co Inaequalis pro hráče dělá, je chceme podpořit,“ dodává Vojtěch Pres. Pokud se podpora oboustranně osvědčí, může trvat i roky. Zároveň s tím se také nabízí možnost vlastního týmu Sazky.

Vlastní esportový tým Sazky?

„Myšlenky a nápady na vlastní tým už v minulosti padly, zatím to je ale stále ve formě ideje. Uvidíme, jestli ji přetavíme i do reality,“ naznačuje v rozhovoru Vojtěch Pres.

Přesnou výši investic do esportu Sazka zatím neprozradila, je ale jisté, že budou v řádech milionů korun. Ačkoliv řada firem musela kvůli koronavirové pandemii náklady na marketing – tedy třeba do esportu – seškrtat, Sazky se to netýká, naopak.

„Spustíme také Sazka fantasy pro Country Strike, což bude nový z esportů, který se bude v rámci Sazka fantasy dát hrát. Budete si tam nejenom vybírat hokejistky nebo fotbalisty do jednotlivých kol, ale budete si vybírat i svoje oblíbené Country Strike hráče, abyste mohli zápolit s ostatními o to, který z nich je nejlepší,“ dodává k dalšímu esportovému projektu Vojtěch Pres.

Reklama

Doporučované