Hlavní obsah

Sdílení fotek jídla na sociálních sítích způsobuje nezdravé přejídání. Lidé fotí obří porce

Fotografie jídel na Instagramu mohou mít až dvakrát víc kalorií než běžná porce pro jednu osobu. Video: Instagram , Youtube.com

 

Reklama

Uživatelé sociální sítě Instagram upozorňují na fotografie nepřiměřených porcí jídla pro jednu osobu a následné nezdravé přejídání. Fotka jídla určená pro sdílení může obsahovat až dvakrát více kalorií.

Článek

Hrst symetricky nakrájených jahod, kostka másla, karamelová poleva, javorový sirup, kousky čokolády a velká porce šlehačky. To obsahuje správná fotografie palačinek na Instagramu. Je zde ale problém. Při aranžování jídla lidé často zapomínají na své zdraví. A hlavně na to, že doopravdy by jen pro sebe takovou porci vůbec nepotřebovali.

Nejen na Instagramu platí heslo „více je více“, snad každý ví, že tři srolované palačinky jen tak někoho neoslní. Aby stála fotografie za sdílení na sociální síti a hlavně dostala řádnou zpětnou reakci v podobě mnoha „lajků” a komentářů, musí na ní být větší množství jídla, než je obvyklé. Začíná si toho všímat čím dál tím více uživatelů sociálních sítí - a někteří proti „nerealistickým“ porcím vytáhli do boje.

Jak uvádí web The Independent, ozývají se hlavně zastánci zdravého životního stylu a cvičení neboli fitness influenceři. Upozorňují na nezdravě velké porce jídel, které vedou k přejídání a přibývání na váze. Zabývá se tím například i Amanda Meixnerová, 26letá blogerka z Ohia. Na svém instagramovém účtu zveřejnila rozdíl mezi porcí určenou pro jednu osobu a  právě tou „instagramovou“. Ukázala, že kalorií má jídlo z fotky určené ke sdílení až dvakrát víc.

Reklama

Doporučované