Hlavní obsah

Šéf Albertu pro Seznam: Testujeme nový způsob placení a uvažujeme o e-shopu

Rozhovor s generálním ředitelem obchodů Albert Jesperem Lauridsenem.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Generální ředitel obchodů Albert Jesper Lauridsen by rád v Česku brzy představil nový jednoduchý systém odbavení na pokladně.

Článek

Obchodní řetězec Albert otevřel v pražské Metropoli Zličín nový hypermarket. Odstartoval tím letošní vlnu modernizací. Generální ředitel Jesper Lauridsen v rozhovoru pro Seznam prozradil, že letos chce do přestavby obchodů investovat miliardu korun. Za poslední dva roky dal Albert do modernizace prodejen dvě miliardy.

„Konkrétní čísla o investicích do jednotlivých prodejen neprozrazujeme. Pohybují se ale od 50 milionů korun, to je ta nižší hranice, až do 130 milionů korun,“ řekl při otevření rekonstruované prodejny Lauridsen.

Albert vyměnil v prodejnách v posledních letech kompletně pokladní systémy. Obchodní řetězec to vyšlo na stamiliony až miliardu korun.

„Letos zrekonstruujeme osm až deset hypermarketů, ale také asi padesát supermarketů. Takže máme před sebou obrovské investice,“ vypočítává Lauridsen.

Albert v tomto roce navýšil mzdy průměrně o 17,5 procenta. V některých částech Česka ale rostly o dost strměji.

„Někde šlo o 20 až 30procentní navýšení. Spousta lidí, které zaměstnáváme, pracuje na místech, která nejsou tak dobře placená, takže jsme rádi, že jim můžeme navýšit mzdy. A budeme v tom také pokračovat,“ slíbil Lauridsen.

Na rozdíl od jiných konkurentů na trhu zatím Albert na pole e-commerce nevstoupil. To ale neznamená, že o spuštění vlastního e-shopu neuvažuje.

„O oblast e-commerce se velmi zajímáme. Ale když do tohoto segmentu trhu vstoupíme, musíme být ještě lepší než stávající hráči. V budoucnu však určitě o Albertu v této oblasti uslyšíte,“ věří Lauridsen.

Albert ale také uvažuje o novém způsobu odbavení na pokladně. Momentálně ho testuje. Zákazník by tak mohl v pokladním prostoru pouze ukázat svou platební kartu nebo mobilní telefon, čímž by nákup uhradil. Kasou by tak v podstatě jen prošel. Novinku chce generální ředitel Albertu brzy detailně představit.

Reklama

Doporučované