Hlavní obsah

Senátor McCain ukončil léčbu rakoviny

Reklama

Soupeř Baracka Obamy z prezidentských voleb v roce 2008 a současný republikánský senátor John McCain ukončil léčbu zhoubného nádoru na mozku.

Článek

Americký republikánský senátor John McCain se rozhodl ukončit svou léčbu rakoviny mozku. S odvoláním na politikovu rodinu o tom dnes informoval list The New York Times. Veterán války ve Vietnamu tak podle listu nemoci pravděpodobně v dohledné době podlehne. S agresivním onemocněním McCain bojuje už více než rok.

„Překonal vyhlídky na to, jak dlouho bude žít,” uvedla rodina v prohlášení. Jednaosmdesátiletý senátor se podle ní rozhodl ukončit léčbu agresivního glioblastomu nejen kvůli postupující nemoci, ale i kvůli svému vysokému věku.

„V souladu s jeho obvyklou silou vůle se nyní rozhodl přestat se léčit,” napsala rodina.

Vlivný politik, který zastupuje v americkém Senátu Arizonu a v roce 2008 svedl s Barackem Obamou neúspěšný boj o prezidentský úřad, oznámil loni na konci července, že mu lékaři diagnostikovali zhoubný nádor mozku. Od té doby se léčil.

Glioblastom je označován za nejagresivnější typ mozkových nádorů. Pacienti s touto diagnózou umírají v průměru do tří měsíců, a pokud jsou optimálně léčeni, pak v průměru za jeden rok.

Reklama

Doporučované