Hlavní obsah

Senioři v Brně by se do domu se školkou mohli stěhovat v březnu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Senioři by se do domu v Brně, jehož součástí je i školka, mohli nastěhovat v březnu. Objekt jako první ve městě skloubí školku s bydlením seniorů.

Článek

Školka začne fungovat od září. Město objekt bývalé nevyužité školky zrekonstruovalo za 81,5 milionu. Ve školce je místo pro 28 dětí, dům nabízí 16 bytů pro seniory.

Vaňková uvedla, že skloubení školky a bydlení seniorů je v Brně unikátní. „Nápad vznikl ze strany městské části, když jsme se zamýšleli, co s původní školkou, která byla několik let nevyužívaná. Školka je v přízemí a ve dvou horních patrech jsou byty pro seniory,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková.

Pokud vše půjde dobře, senioři se podle ní nastěhují v březnu. „Na školku se bude trošku čekat. Předpokládané otevření je od nového školního roku v září,“ poznamenala Vaňková. Pokud se projekt osvědčí, město bude hledat další možnosti kde ho uskutečnit.

Rekonstrukce začala loni v lednu a po roce je objekt rozšířený o nástavbu. Má jednu třídu pro 28 dětí a 16 bytů pro seniory o velikosti 1+kk a 2+kk a také společenský prostor. Čtyři byty jsou bezbariérové.

Reklama

Doporučované