Hlavní obsah

Série zemětřesení v Íránu pokračuje. Za dva dny je hlášeno přes 300 zraněných

Foto: Profimedia.cz

Írán je často dějištěm ničivých zemětřesení. Loni v listopadu jedno z nich zasáhlo města a vesnice v Kermánšáhu a připravilo o život na 620 lidí.

Reklama

Otřesy s nejméně 25 zraněnými přišly den po sérii zemětřesení v západním Íránu, kde bylo zraněno nejméně 290 lidí.

Článek

Írán dnes zasáhlo další zemětřesení. Otřesy na jihovýchodě země měly podle médií sílu 5,8 stupně Richterovy škály. „Zatím bylo hlášeno 25 zraněných lidí,“ řekl šéf místního krizového úřadu íránské agentuře Tasnim.

Západní Írán postihlo zemětřesení už v neděli. Při něm bylo zraněno nejméně 290 lidí. Většinou šlo o lehká zranění, několik lidí ale muselo být hospitalizováno. Otřesy měly podle státní íránské televize sílu 5,9 stupně.

Osm lidí muselo být hospitalizováno, řekl guvernér provincie Kermánšáh Húšang Bázvand. Dodal, že nemá informace o žádných mrtvých.

Předtím, než otřesy zaznamenali v Kermánšáhu, hlásila zemětřesení také jižní provincie Hormozgán, kterou zasáhly dva otřesy o síle 4,7, respektive 5,7 stupně. V několika vesnicích byly poškozeny budovy, ale nikdo nebyl zraněn ani usmrcen.

Írán je často dějištěm ničivých zemětřesení. Loni v listopadu jedno z nich zasáhlo města a vesnice v Kermánšáhu a připravilo o život na 620 lidí. Zranění tehdy utrpělo několik tisíc osob.

Reklama

Doporučované