Hlavní obsah

Sestřičky v akci: Nafotily kalendář, aby získaly peníze pro pacienty

 

Reklama

Sestry, které originální akcí vydělávají na vlastní pacienty. Personál Thomayerovy nemocnice se nechal vyfotit na kalendář. Prodejem chce získat peníze na podpůrnou péči.

Článek

Nespokojily se se stížnostmi na náročnou a často špatně placenou práci. Sestry Thomayerovy nemocnice samy vydělávají peníze, které mají zpříjemnit pacientům okamžiky nuceného pobytu v péči zdravotnického personálu. Jak? Po vzoru celebrit. Spolu s dalším personálem všichni nafotili už druhý kalendář. V minulém roce patřil k bestsellerům. Iniciátorka celé akce, vrchní sestra Karolína Vaicová, doufá, že i tentokrát prodej kalendáře vydělá peníze na Lékořici – centrum podpůrné péče v Thomayerově nemocnici. V tom pracují s pacienty vedle školených zaměstnanců i dobrovolníci.

„Každý dělá, co umí. Někdo si hraje s dětmi, někdo cvičí jógu. A my, personál nemocnice, se tu můžeme zbavit stresu v keramické dílně," říká Vaicová, která se o kalendář zasloužila víc než jen původním nápadem. Fotografie vznikly zadarmo díky jejímu bratrovi, profesionálnímu fotografovi.

„Byl to pro nás trochu stres, nejsme zvyklí prezentovat sebe sama. Ale nakonec jsme si to všichni užili,"dodává vrchní sestra. Jednotlivá oddělení si vybrala tématické dny v kalendáři – zubní oddělení „Den čokolády", ušní „Den rádia" apod. Pro focení organizátoři zlákali dokonce čtyři primáře.

Podívejte se, jak vrchní sestra v Thomayerově nemocnici netradičně pomáhá pacientům.

Reklama

Doporučované