Hlavní obsah

Severovýchodní obchvat Pardubic má platné stavební povolení

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Pardubicích by mohla začít stavba severovýchodního obchvatu, na který město čeká mnoho let. Má již platné stavební povolení. Blokovalo ho odvolání majitelů pozemků.

Článek

Stavbě I/36 Trnová - Fáblovka - Dubina vydal stavební povolení krajský úřad loni v listopadu. Kvůli odvolání nebylo pravomocné a případ řešilo Ministerstvo dopravy. Stavbu obchvatu odmítlo sedm majitelů, kteří nechtěli prodat pozemky v trase silnice. Ministerstvo jejich odvolání nakonec zamítlo.

Ředitelství silnic a dálnic na začátku roku vypíše tendr na zhotovitele, uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl na Twitteru. „Na stavbu se dokončuje majetkoprávní příprava a začátkem roku 2021 bude zahájeno VŘ (výběrové řízení) na zhotovitele. Stavba bude realizována v režimu Design & Built,“ uvedl Mátl. Stavební firma má v tomto typu zakázky na starosti i zhotovení projektu.

Silniční spojka usnadní průjezd od Hradce Králové směrem na Sezemice a Dašice. Silnice bude mít necelých 4,2 kilometru. Z části ji budou tvořit čtyři směrově rozdělené pruhy. Začne z okružní křižovatky u Globusu na silnici I/36, povede kolem lokality Fáblovka jihovýchodním směrem a napojí se na kruhovou křižovatku na Dubině na výpadovce na Sezemice a Holice.

Reklama

Doporučované