Hlavní obsah

Jak zdarma podpořit nejen imunitu? Do Česka míří nový hrdina mezi omega-3

Foto: NaturaMed

Omega-3 mastné kyseliny jsou látky, které si naše tělo neumí samo vytvořit. Přitom jsou omega-3 pro nás a náš metabolismus naprosto klíčové

Reklama

Imunita je stavební kámen našeho zdraví. Abychom ji dokázali udržet v perfektní kondici, musíme vědět, čím ji podpořit. Proč a jak imunitní systém podporovat, abychom neprosmrkali celý podzim?

Článek

Imunita je stavební kámen našeho zdraví, který vytváří naši obranyschopnost a jejíž stav také určuje míru našeho zdraví. Náš organismus žije v podstatě v nepřátelském prostředí, kde musí neustále odolávat vnějším vlivům. Stres či špatná životospráva jsou faktory, které ovlivnit dokážeme. Co ale neovlivníme, je počasí. S nástupem sychravého podzimního počasí je naše imunita oslabena. Je potřeba ji proto podpořit.

Jak přirozeně podpořit imunitu?

Pravděpodobně nebude překvapujícím zjištěním, že v našem jídelníčku by měla být bohatě zastoupena zelenina, která je bohatá na antioxidanty. Asi nejjednodušším zdrojem podpory každého imunitního systému je pohyb, který je ovšem pro mnohé noční můrou. Přitom stačí jen půlhodina svižnější chůze denně.

Věděli jste, že…?

Češi konzumují v průměru o 78 % méně ryb než ostatní Evropané. Nejvíce ryb v Evropě však mají na talíři na Islandu, a to celých 90 kg ročně! Protože v Česku nemáme moře, sníme za rok pouze 5,7 kg ryb na osobu. Částečně jde o sladkovodní ryby, které jsou bohužel na omega-3 méně bohaté než ty mořské.

Své nezastupitelné místo by v našem jídelníčku měly mít také ryby, včetně doplňků stravy s rybím tukem, které jsou bohaté na omega-3 a vitamin D. Odpovězte si zcela upřímně. Jak často jíte ryby? Dopřáváte si je jen během letní dovolené u moře nebo si je rádi a pravidelně připravujete doma k obědu?

Odborníci vypočítali, že optimální množství pro zajištění dostatečného přísunu omega-3 do našeho těla jsou dvě až tři porce ryb týdně. Kolik z nás se ale tímto doporučením řídí? Omega-3 mastné kyseliny jsou látky, které si naše tělo neumí přirozeně samo vytvořit. Přitom jsou omega-3 pro náš metabolismus naprosto klíčové.

Omega-3 mají zdokumentovaný pozitivní účinek pro naše srdce, mozek, oči a existuje několik desítek tisíc studií, které to potvrzují. Poradíme vám, jak snadno doplnit omega-3 během několika sekund.

Foto: NaturaMed

Arktické vody jsou považovány za nejčistší na světě. Jsou domovinou lososa atlantského, z jehož rybího oleje se vyrábí omega-3

Nový hrdina mezi omega-3 mastnými kyselinami

Nenahraditelným zdrojem živočišných omega-3 mastných kyselin jsou všechny druhy mořských ryb, především pak ty tučné, jako je losos, makrela či tuňák. MUDr. Jiří Vejvoda, primář kardiologické kliniky 2. LF UK a FN Motol, na to má jednoznačný názor: „Jako primář kardiologie jsem si vědom a mám i v praxi ověřené, jak výrazný vliv mají omega-3 mastné kyseliny na zdraví srdce.“

Pokud si nedovedete představit denní konzumaci ryb jako reálnou, máte možnost přijímat omega-3 spolu s vitaminem D v podobě kvalitních potravinových doplňků. OmegaMarine PREMIUM je potravinový doplněk z Norska a také vlajková loď společnosti NaturaMed, která se během šestnáctiletého působení v Česku stala lídrem v produktech obsahujících omega-3. MUDr. Jiří Vejvoda má s produkty společnosti NaturaMed bohaté zkušenosti. Jak sám říká: „Omega-3 kyseliny od společnosti NaturaMed mohu doporučit. Pokud chcete udržet své srdce zdravé, pravidelná a dlouhodobá konzumace omega-3 kyselin dává smysl.“

Foto: NaturaMed

Pokud nekonzumujete alespoň 3× týdně tučné mořské ryby, dle doporučení Evropských zdravotnických úřadů, může pro vás být vhodnou alternativou zajištění si dostatečného příjmu omega-3 konzumace kvalitních doplňků stravy

Čím rychleji, tím lépe

OmegaMarine PREMIUM nabízí v denní dávce větší množství omega-3, než je doporučovaný minimální denní příjem 250 mg. Novinka na trhu od společnosti NaturaMed obsahuje v jedné denní dávce 380 mg, což je pro náš organismus jedině dobře. Exkluzivitou potravinového doplňku OmegaMarine PREMIUM je nabídka extra panenského lososového oleje, u kterého hraje hlavní roli čerstvost. Mezi ulovením a výrobou omega-3 totiž uplyne maximálně 75 minut. Můžete se proto spolehnout na prémiovou norskou kvalitu. Produkt je navíc obohacen o vitamin D na podporu imunity.

Foto: NaturaMed

Každý si nyní může objednat měsíční balení OmegaMarine PREMIUM na zkoušku zcela zdarma a bez závazků. Stačí pouze uhradit poštovné a balné ve výši 49 Kč

Objevte novinku OmegaMarine PREMIUM

Pokud tušíte, že váš příjem omega-3 není vůbec optimální, nemusíte zoufat. Společnost NaturaMed přichází s nástupem podzimu s exkluzivní nabídkou. Každý si nyní může objednat měsíční balení OmegaMarine PREMIUM na zkoušku zcela zdarma a bez závazků. Stačí pouze uhradit poštovné a balné ve výši 49 Kč, nic víc. Objednáním měsíčního balení na zkoušku nevstupujete do žádného věrnostního programu a nezavazujete se ani k žádným dalším nákupům. Jedná se o exkluzivní nabídku společnosti NaturaMed na českém trhu.

Objednáním novinky OmegaMarine PREMIUM uděláte krok, který vám pomůže k pevnému zdraví.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované