Hlavní obsah

Státní dluhopisy se vyprodaly. Jak vydělat teď?

Foto: Shutterstock.com

Státní dluhopisy se vyprodaly, jak vydělat teď?

Reklama

aktualizováno •

Výnosné a především dobře zajištěné cenné papíry se hodí i pro opatrné a konzervativní investory. Vedle státu je nabízejí také firmy.

Článek

Aktuální zprávy o inflaci a tedy znehodnocování úspor působí poměrně děsivě. Spolehlivých způsobů, jak se člověk může dlouhodobě postarat o své peníze, proto logicky ubývá. Spořicí účty dnes oproti inflaci nevydělají nic, spíš naopak. Na řadu tak přicházejí investice do cenných papírů. Akcie už ale vyžadují jistou odvahu a pevné nervy, protože finanční trhy průběžně kolísají, a tak se nelze divit, že řada lidí nakupuje dluhopisy.

Na jedné straně jsou to ty státní – během loňského podzimu zaznamenalo Česko rekord, když si občané pořídili šestileté Dluhopisy republiky v hodnotě více než 41,1 mld. Kč. To je oproti emisi v předchozím čtvrtletí sedminásobný nárůst a dosud nejvyšší hodnota, v jaké se dluhopisy od roku 2011 prodaly. Není divu, výnos z nich má přesně kopírovat inflaci. Podle současných informací Ministerstva financí se ale až do odvolání žádné další státní dluhopisy vydávat nebudou. Proti inflaci lze ale samozřejmě bojovat také s těmi firemními.

Vybírejte s rozmyslem

Na rozdíl od státních dluhopisů, kde je prakticky jisté, že své finance dostanete v dohodnutém čase zpět i s úroky, je u firem třeba dobře vybírat, komu budete důvěřovat. Dobrou volbou se v takové chvíli mohou stát jednak společnosti s prokazatelně úspěšnou historií podnikání a samozřejmě i firmy, které se pohybují v progresivních odvětvích, která jsou na vzestupu. Existují také případy, ve kterých se obě výhody daří propojovat – to platí kupříkladu o tuzemské AG CHEMI GROUP. Na trhu se totiž pohybuje už 25 let a jejím oborem je výroba nových chemických produktů pro český i celosvětový trh.

Nanotechnologie jsou budoucnost, investujte do nich

Jako nanotechnologie se obecně označuje technický obor, který se zabývá tvorbou a využíváním technologií v měřítku řádově nanometrů, což pro představu odpovídá přibližně tisícině tloušťky vlasu. Jedná se rovněž o možnosti manipulace s hmotou v měřítku, které vlastně není viditelné pouhým okem. Díky tomu se otevírají nové možnosti v mnoha oblastech, například ve výpočetní technice, chemii, elektronice, optice a dalších vědních oblastech.

Odborník na nanotechnologie AG CHEMI GROUP v současnosti nabízí dluhopisy s úrokem 6,8 % p. a., který se vyplácí měsíčně. Pro investory je jistě zásadní informace, že AG CHEMI GROUP zároveň jasně ukazuje, k čemu získané finance používá.

Společně s předními výzkumnými ústavy a ve spolupráci s výrobci nanomateriálů vyvinula technologie, které procházejí procesem patentování. Zároveň s tím probíhá příprava dvou pilotních výrobních linek podle vyvinutých technologií, zaměřených na povrchové a objemové strukturování produktů na nano úrovni. Všechny produkty připravuje AG CHEMI GROUP na základě konkrétních požadavků obchodních partnerů a jsou již úspěšně využívány ve stavebnictví, v automobilovém průmyslu a v medicíně.

Peníze, které nákupem dluhopisů firmě de facto půjčíte, se v moderním a rychle se rozvíjejícím oboru nanotechnologií poměrně bezpečně zhodnotí.

Nejedná o veřejnou nabídku cenných papírů, ale o PROPAGAČNÍ SDĚLENÍ společnosti AG CHEMI GROUP s.r.o. a nabídku jejích korporátních dluhopisů s prospektem schváleným ČNB (včetně případných dodatků prospektu; to vše dostupné pod výše uvedeným hypertextovým odkazem). Rozhodnutím o schválení prospektu cenného papíru (dluhopisu) ČNB pouze osvědčuje, že schválený prospekt splňuje normy týkající se úplnosti, srozumitelnosti a soudržnosti požadované nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/1129. Schválení předmětného prospektu ze strany ČNB nemá být chápáno jako potvrzení emitenta nebo kvality dluhopisů, které jsou jako cenné papíry nabízeny nebo přijaty k obchodování na regulovaném trhu. Potenciální investor by měl předmětný prospekt přečíst a prostudovat, než učiní investiční rozhodnutí, aby tak plně pochopili potenciální rizika a výnosy spojené s rozhodnutím investovat do těchto korporátních dluhopisů.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované