Hlavní obsah

Sídliště Družba II v Hulíně má opravené chodníky, parkoviště, silnice i mobiliář

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Sídliště Družba II v Hulíně má opravené chodníky, parkoviště, silnice i mobiliář. Město zde dokončilo druhou a zároveň poslední etapu revitalizace, která zahrnovala také úpravu a doplnění zeleně a výměnu veřejného osvětlení.

Článek

Náklady dosáhly 9,6 milionu korun včetně DPH, přičemž 44 procent pokryla dotace z ministerstva pro místní rozvoj, sdělil Zdeněk Dvořák z hulínské radnice. V Hulíně žije zhruba 6700 obyvatel.

Práce na druhé etapě revitalizace sídliště začaly letos v dubnu. „Současná situace realizaci větších stavebních projektů příliš nesvědčí, o to jsem raději, že je Družba II hotová a že vše bylo bez problémů. Doufám, že se lidem z tohoto sídliště změny a vylepšení líbí a že se jim zde bude dobře bydlet a žít,“ uvedl hulínský starosta Roman Hoza (ODS). Podle vedoucího radničního odboru rozvoje města a životního prostředí Romana Dutkeviče se práce podařilo dokončit o tři týdny dříve, než předpokládala uzavřená smlouva o dílo.

První etapa revitalizace sídliště se uskutečnila v roce 2018. Stavbaři tehdy zrekonstruovali příjezdové komunikace ke garážím a novým parkovacím stáním, vybudovali též nové přístupové chodníky. Město přistoupilo i k výměně veřejného osvětlení. Na sídlišti vzniklo 48 nových parkovacích míst a dvě zpevněné plochy pro dětské a workoutové hřiště. Radnice dále nechala vysadit 30 stromů a 229 keřů a založit nové trávníky. Náklady dosáhly téměř 6,3 milionu korun.

Reklama

Doporučované