Hlavní obsah

Silné bouřky přinesly ochlazení, teploty se budou pohybovat kolem 25 °C

Po silných bouřkách přichází ochlazení.Video: Jitka Šimonová

 

Reklama

V pondělí večer zasáhly území Česka prudké bouřky, které způsobily výpadky proudu či polámané stromy i problémy na železničních tratích. Bouře s sebou přinesou ochlazení o 10 stupňů Celsia.

Článek

Bouře na několika místech doprovázelo krupobití a silný vítr, několik desítek tisíc odběratelů se ocitlo bez elektřiny. Na některých tratích se kvůli tomu zastavil provoz. Více k včerejší situaci najdete v naší online reportáži.

Do střední Evropy se začíná od západu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu.

V noci na úterý bouřky postupně vystřídá oblačnost. Zpočátku budou přeháňky místy ještě provázet silné bouřky. Přeháňky se objeví zejména na jihu a ve východní polovině Čech, ve Slezsku a na Moravě. Na severozápadě Čech bude polojasno. Během noci se postupně srážky zmírní. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s zpočátku v doznívajících bouřkách přechodně zesílí.

Přes den pak bude polojasno až skoro jasno. Na jihu a východě Česka bude oblačno, místy s přeháňkami. K ustávání a ubývání oblačnosti dojde podle Českého hydrometeorologického ústavu až v odpoledních hodinách. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C, na západě Čech místy klesnou až k 11 °C.

Nejvyšší denní teploty budou mezi 22 °C až 27 °C, na jihovýchodě se vyšplhají až ke 28 °C. V 1 000 m na horách dosáhnou k 17 °C. Přes den povane mírný severozápadní až severní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s.

Reklama

Doporučované